Ђорђе Ћелић, капитен Борац м:тела: Не можемо два пута одиграти тако лоше

Синиша Котараш
Ђорђе Ћелић, капитен Борац м:тела: Не можемо два пута одиграти тако лоше

Бањалука - Један од најзанимљивијих мечева осмине финала Купа БиХ за рукометаше је дуел бањалучког Борац м:тела и Коњуха из Живиница. Ова два тима су у само седам дана три пута била у прилици да одмјере снаге, два пута у Купу, а једном у првенству.

Први меч осмине финала одигран је у “Борику”, гдје је актуелни побједник овог такмичења, Борац, и поред слабе игре, славио са 33:29. Само три дана касније, у првенственом сусрету, у Живиницама, Коњух је био и више него убједљив, те је тријумфом од 29:22 најавио да актуелни заостатак није ненадокнадив. Сигурно је и да ће популарни “столари” у вечерашњи меч ући силно осокољени и да вјерују како могу да, ношени подршком са трибина, изборе пласман међу осам најбољих у Купу.

Тога су свјесни и у “црвено-плавом” табору, а капитен екипе Ђорђе Ћелић најављује велику борбу и много боље издање свог тима, поготово што је један од циљева Борца одбрана трофеја у Купу БиХ.

- Ако ћемо искрено, имали смо у суботу веома лошу увертиру овог реванш меча. Али, сигуран сам да ми не можемо да два пута заредом одиграмо онако лоше, испод сваког критеријума. Рецепт за вечерашњу утакмицу је једноставан, бољи приступ игри и много већа концентрација. Играмо у посљедње вријеме веома лоше у гостима и крајње је вријеме да то промијенимо и кренемо да боље играмо, без обзира на то да ли играмо на страни или у нашем “Борику” - нагласио је корпулентни пивот Бањалучана.

Иако Борац има четири гола предности, Ћелић истиче да то није никаква гаранција за пролазак даље.

- Јесте то предност, али она не значи ништа. Велика грешка би била да у утакмицу уђемо с циљем да бранимо ту предност. Напротив, идемо на побједу, а успјех у Купу дао би нам крила да и у првенству кренемо са бољим резултатима, тако да је, бар за нас, ова утакмица изузетно важна из више аспеката - додао је Ћелић. 

Парови

Реванш мечеви осмине финала Купа БиХ, рукометаши, сриједа: Грачаница - Слобода (18 часова, први меч 20:22), Слога (ГВ) - Дрина (19, 30:31), Коњух - Борац м:тел (19, 29:33), Вогошћа - Славија (19 часова, 28:27), Босна (В) - Дервента (34:24), играно синоћ. Субота, 22. децембар: Слога (Д) - Локомотива (24:24), први меч Извиђач - Леотар. Зрињски - Маглај (27:25), игра се 19. јануара 2018. године.

Рукометашице, сриједа: “Мира” - Добој (18 часова, први меч 41:35), Јединство (Бч) - Храсница (18.30, 40:28), Хаџићи - Криваја (19, 28:25), Илиџа - Груде (20, 23:55), Катарина - Извиђач (20, 25:41), субота: Дубица - Горажде (12 часова, 13:40), слободна је екипа Јединства (Тз). 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана