Десет година стонотениског клуб Спин: Поред тренинга брину о култури

Милан Зубовић
Десет година стонотениског клуб Спин: Поред тренинга брину о култури

Бањалука - Омладински Стонотениски клуб Спин из Бањалуке обиљежио је деценију постојања током које је кроз екипу прошао велики број такмичара.

Послије десет година постојања Бањалучани имају чиме да се похвале. Женска сениорска екипа годинама је учесник Премијер лиге БиХ, док сениори играју Прву лигу Републике Српске. На првенствима Српске освајали су шампионске и вицешампионске титуле у конкуренцији најмлађих кадета, млађих кадета и кадета док су вицешампиони БиХ у категорији најмлађих кадета. У свим категоријама броје више од 50 чланова различитих узраста.

- Са дјецом раде тренери који имају међународну лиценцу, бивши репрезентативци БиХ, а занимљиво је да је један од њих глумац Дјечијег позоришта Републике Српске. Можемо се похвалити да смо један од најмасовнијих стонотениских клубова у БиХ док и даље настављамо радити на омасовљењу и популаризацији стоног тениса у нашем граду - изјавио је један од тренера Спина Драган Вучић.

Према његовим ријечима, Спин није као остали клубови и има неколико елемента у раду по чему се разлику је осталих.

- Наш клуб није класични спортски колектив у којем је све подређено тренингу гдје не постоји ништа друго осим тога. Када смо га основали жељели смо да се разликујемо од осталих па између осталог радимо на културном уздизању дјеце и редовни смо посјетиоци Дјечијег позоришта Републике Српске, јер сматрамо да је култура поред спорта врло битна у одрастању дјеце. Поред тога ове године организовали смо и посјету Коњичком клубу Чокорска поља гдје су се наши малишани опробали и у јахању. Ангажовали смо и спортског психолога који активно ради на менталној припреми наших чланова - рекао је Вучић.

Истакао је неке од предности стоног тениса у односу на остале спортове.

- Стони тенис побољшава концентрацију, рефлексе, експлозивност, а препоручује се и особама које болују од Алцхајмерове болести. У овом спорту су врло мали ризици од повреда, гдје немате контакта са противником и гдје све зависи првенствено од вас - додао је Вучић.

Поред њега са такмичарима још раде Синиша Марчетић и Новак Кукрић док су сваке године учесници међународних турнира у Загребу, Новом Саду, Вараждину... као и другим градовима.

Тренинзи

Тренинзи се одржавају понедјељком и четвртком од 19 до 20 часова у Основној школи “Змај Јова Јовановић” док понедјељком и сриједом од 20 до 21 у ОШ “Бранко Радичевић”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана