Дејан Лукендић, директор Фудбалског клуба Борац: Рачун ће ускоро бити деблокиран

Дарко Пашагић
Дејан Лукендић, директор Фудбалског клуба Борац: Рачун ће ускоро бити деблокиран

Бањалука - Након што им је српски члан Предсједништва Милорад Додик обећао помоћ републичких институција у грађењу европског Борца, челници клуба из “Платонове” направили су краткорочне и дугорочне планове.

Прво и основно је да сервисирају дуговања која у овом тренутку износе око 2,2 милиона марака.

- Вјерујем да би тај дуг могли измирити са половином новца, јер су повјериоци спремни да отпишу дио потраживања. Послије тога стекли би се сви услови да рачун клуба коначно буде деблокиран, а као што је познато “чисти папири” су први предуслов за добијање лиценце за наступ на међународној сцени, што нам је циљ у наредном периоду - нагласио је директор Борца Дејан Лукендић.

Већ је познато гдје ће бити утрошен милион марака, који ће до краја године републичке институције уплатити Борцу.

- Наравно да ће највећи дио новца отићи на текућу сезону, односно исплате плата фудбалерима, стручном штабу и радној заједници, као и за путовања на утакмице, али ћемо покушати да што више освјежимо изглед стадиона. Још зимус смо поново санирали свлачионице и амбуланту, а ових дана се преуређује фасада на западној трибини. У сарадњи са атлетским клубом завршава се теретана испод сјеверне трибине, а у плану је да у року од 60 дана ураде капије на којима ће бити инсталирани читачи карата, који ће бити постављени и на западној и на источној и на сјеверној трибини - наставио је Лукендић.

По његовим ријечима од два милиона која ће добити до краја сезоне 1,5 милиона марака биће утрошено за наредни шампионат.

- То је прелиминарна рачуница, али и са тим ћемо бити још далеко иза најмоћнијих клубова у БиХ, Сарајева и Зрињског, који годишње троше између три и пет милиона. Ипак, покушаћемо и са овим износом да што достојније репрезентујемо Бањалуку и Републику Српску у Премијер лиги - додао је Лукендић.

Као што је познато бијељински Радник ће домаћи меч у првом колу квалификација за Лигу Европе играти на Градском стадиону у Бањалуци, а у зависности од жријеба овај сусрет је на распореду 11. или 18. јула.

- Учинићемо све да заједно са челницима Радника будемо сјајни домаћини. Бијељинци су наши драги спортски пријатељи и трудићемо се на сваком кораку да имају све што им затреба. Желимо да из Бањалуке у Европу оде лијепа слика, уз наду да ће и Борац веома брзо играти европске утакмице - закључио је Лукендић.

Трансфер листа

До суботе би требало да буде саопштена и трансфер листа играча Борца, односно списак играча на које клуб неће рачунати у наредној сезони.

- Још имамо неких недоумица, не желимо да журимо. У ова два-три, дана очекујемо и прва појачања, а послије тога ћемо и направити трансфер листу. Сигурно је да ће све бити познато у суботу ујутру за када је заказана прозивка - рекао је Лукендић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана