Darko Talić, plejmejker Igokee: Rivali su me tjerali da idem preko granica

Milan Zubović
Darko Talić, plejmejker Igokee: Rivali su me tjerali da idem preko granica

Banjaluka - Drugu utakmicu zaredom u ABA ligi mladi plejmejker Igokee Darko Talić dobio je ozbiljniju minutažu i potpuno opravdao očekivanja trenera Nenada Trajkovića.

 

Kao starter u porazu od Crvene zvezde (75:96) na terenu je proveo 28 minuta tokom kojih je ostvario osam poena, šest asistencija i četiri skoka čime je potvrdio trenerove riječi da se mnogo trudi na treninzima. Ipak, zajedno sa još sedam saigrača nije uspio da napravi iznenađenje u Beogradu pa su morali da pruže ruku i čestitaju pobjedu lideru regionalnog takmičenja.

- Zbog povreda smo ostali sa osam igrača pred utakmicu sa Zvezdom i nije nam bilo lako, jer svi znamo šta je Zvezda pogotovo u "Pioniru", a ove sezone igra odličnu košarku. Borili smo se i dali sve od sebe. Prvo poluvrijeme bili smo u egalu i dobro parirali, ali nažalost u drugom nam je ponestalo energije i kratka klupa došla je do izražaja - izjavio je Talić za "Glas Srpske".

U prvi plan je iskočio nakon odlaska Džimija Gevina te povreda Filipa Adamovića i Vuka Radivojevića, a minute je dijelio sa još jednim omladincem Aljošom Jankovićem.

- Hvala treneru koji je vjerovao u mene i pružio mi šansu pogotovo protiv ovako dvije ozbiljne ekipe kao što su Zvezda i Budućnost. Sve ovo vrijeme treniram jako, dajem svoj maksimum i želim da ukazanu šansu iskoristim na najbolji način. Nadam se da sam koliko-toliko opravdao povjerenje i uvijek ću pružati svoj maksimum da pomognem svojoj ekipi što je više moguće - kazao je Talić.

Veliku bitku kao organizator igre vodio je sa Džoom Reglandom i Brankom Lazićem koji je godinama najbolji defanzivac ABA lige.

- Igranje protiv takvih igrača za mene je veliko iskustvo. Regland je odličan igrač u sjajnoj formi i bilo mi je zadovoljstvo igrati protiv njega kao i protiv Lazića koji je odličan defanzivac koji te tjera da ideš preko granica svojih mogućnosti da bi izašao na kraj sa njim. Ipak, kada izađem na teren ne gledam ko je ispred mene i fokusiran sam da odradim svoj posao najbolje moguće i da moj tim ostvari pobjedu - dodao je Talić.

Prošlu sezonu proveo je na pozajmici u Kaknju gdje je dobio veliku minutažu kod trenera Josipa Pandže.

- Prošla godina zaista mi je mnogo značila i to najbolje vidim tek sada. Napredovao sam u tim utakmicama i dobio određeno iskustvo tako da mi je ta stepenica mnogo značila u karijeri. Hvala treneru Pandži koji je sa mnom mnogo radio i posvetio mi pažnju - kazao je Talić.

Sada ima priliku da radi sa trenerom koji je dosta vremena proveo u NBA ligi i donio je neke novine

- Svaki trener je specifičan i nosi sa sobom nešto posebno, a Trajković je unio zaista mnogo zanimljivih stvari i novina u rad sa nama. Mnogo treniramo, pogotovo mi mlađi dok mnogo radimo i individualno. Nadam se da će se taj rad isplatiti i da ćemo na kraju imati dobru sezonu, jer naša posvećenost to zaslužuje - rekao je Talić.

Osmorica zdravih

Trajković je mogao da računa samo na osam igrača jer su otkaze dobili Džimi Gevin i Trej Kel, a Filip Adamović i Vuk Radivojević nisu igrali zbog povreda pa su Talić, Janković i Dalibor Ilić dobili priliku da se pokažu.

- U ovoj situaciji pokušali smo da odigramo koliko smo mogli. Nismo rezultatski uspeli, ali s obzirom na okolnosti i povrede, kao i da smo ostali bez dva američka igrača u proteklih par dana pružili smo koliko smo mogli sa igračima koji nisu imali puno prilika. Zadovoljan sam njihovim partijama i za njih je ovo veliko iskustvo - rekao je Trajković.

ABA liga

1. C. zvezda          4        4        0        341:280      8

2. Mega       4        4        0        345:303      8

3. Olimpija         4        2        2        334:310      6

4. Partizan         4        2        2        339:340      6

5. Krka       4        2        2        290:318      6

6. Budućnost       3        2        1        242:229      5

7. FMP      3        2        1        253:263      5

8. Igokea    4        1        3        318:345      5

9. Cedevita          3        1        2        265:267      4

10. Mornar         3        1        2        239:261      4

11. Cibona 3        0        3        240:257      3

12. Zadar   3        0        3        252:285      3

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana