Даниловић погодио реми у трећој контролној утакмици Борца

Дарко Пашагић
Даниловић погодио реми у трећој контролној утакмици Борца

Анталија - Фудбалери бањалучког Борца у трећем контролном мечу у Анталији играли су неријешено, 2:2, са бугарским прволигашем Витошом из Бистрице и тако су прекинули низ од три узастопна тријумфа од почетка припрема.

Прво су савладали на помоћном терену Градског стадиона јајачки Металеге са 2:0, а потом у Турској румунску Чикзереду са 2:0 и руски Ахмат из Грозног са 2:1. Изабраници Дарка Војводића повели су већ у трећем минуту послије добре акције Стојана Врањеша и Николе Мојовића, коју је у гол претворио Демир Јакуповић. Само пет минута касније Бугари су могли до изједначења, али је шут са пенала Стефана Христова завршио покрај гола. У 15. минуту због приговора искључен је Саша Кајкут, али са правом замјене, па је ушао Милан Шикањић. До краја првог полувремена играчи Витоше су преокренули резултат погоцима Ивајла Лазарова у 38. и Георгија Купенова у 40. минуту. У наставку сусрета Владан Даниловић је у 57. минуту искористио је кикс голмана бугарске екипе, лобовао га за коначних 2:2 и тако се у другом узастопном сусрету уписао у стријелце.

- Можда смо могли и боље одиграти у овом сусрету, али очито да нас је јак темпо тренирања претходна два дана поприлично изморио. Уз све то у финишу првог дијела превише олако примили два гола. Драго ми је што сам се поново уписао у стријелце, али је најважније да припреме протичу у најбољем реду. Новајлије се полако уклапају и сигурно ћемо имати далеко јачу екипу него јесенас - рекао је Даниловић.

Треба истаћи да је Врањеш одиграо први меч по повратку у Борац и да је одмах задужио капитенску траку.

Борац је започео сусрет у саставу: Саватовић, Си. Дујаковић, Ћосић, Бајић, Рунић, Милутиновић, Даниловић, Врањеш, Кајкут, Мојовић, Јакуповић. У игру су још улазили: Тополовић, Арсић, Леканић, Жеравица, Батар, Зарић, Кујунџић, Ст. Дујаковић, Поповић.

Арсенал умјесто Атираја

Посљедњу утакмицу на припремама у Анталији фудбалери Борца одиграће у петак од 11 часова, али противник неће бити Атирај из Казахстана, већ украјински премијерлигаш Арсенал из Кијева.

- Понуђен нам је дуел са Украјинцима уз директан пренос на ТВ Арена спорт и прихватили смо да промијенимо ривала - рекао је спортски директор Борца Марко Максимовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана