Далибор Илић, кошаркаш Игокее: Желимо да избјегнемо бараж

Милан Зубовић
Далибор Илић, кошаркаш Игокее: Желимо да избјегнемо бараж

Лакташи - Посао за Игокеу, односно њено избјегавање посљедњег мјеста на табели и испадање у нижи ранг одрадила је Цибона.

Александровчани су поражени на гостовању код Партизана (67:57), док су Загрепчани побиједили Крку, која је остала на побједи мање од изабраника тренера Драгана Николића и због лошијег међусобног скора не може да је престигне на табели у преосталом колу. Игокеи преостаје борба за избјегавање претпосљедњег мјеста на табели које доноси бараж за попуну регионалног такмичења. У посљедњем колу угостиће Задар, док ће Крка и Олимпија одлучити путника у нижи ранг.

- Поразом Крке дефинитивно смо избјегли посљедње мјесто, јер са тренутним стањем на табели они имају једну побједу мање и лошији међусобни скор са нама. Посљедње коло је одлучујуће за нас, желимо да избјегнемо и то бараж мјесто, а у нашу корист иде то што играмо на домаћем терену пред својом публиком и имамо судбину у нашим рукама. Сигурно је да ћемо учинити све да добијемо тај сусрет и побједом се опростимо од АБА лиге за ову сезону - изјавио је Далибор Илић, који је био други најбољи стријелац своје екипе.

За разлику од многих ранијих мечева ове сезоне када је напад био одличан, а одбрана лоша, сада је ситуација била обрнута. Лимитирали су Партизан на 67 поена на њиховом терену, али је очајан шут коштао Александровчане побједе. Погодили су само пет тројки из 24 покушаја, мада су “црно-бијели” убацили само три из истог броја покушаја. Ипак, домаћин је био знатно бољи у шуту за два поена, 42-23, наспрам Игокеиних 44-14. Уједно, Београђани су имали и 11 скокова више.

- Било је ту још простора у одбрани гдје смо морали много боље да одрадимо посао и првенствено мислим на одбрамбени скок. Имали смо доста отворених шутева за три поена које нисмо успјели да реализујемо, што је у неком тренутку недостајало да ухватимо резултатски прикључак и дођемо до изненађења. Уз све то, имали смо лош проценат шута за два поена и евидентно је да нас није ишло, тако да је то ствар на коју не можемо утицати. Вјерујем да ће нам се то вратити у посљедњем колу - истакао је Илић.

Тренер Драган Николић пожелио је Партизану срећу у плеј-офу.

- Играчи су дали све од себе, али то против Партизана који је у узлету није довољно. Нама је стао шут, Партизан је то искористио да се разигра. Остварили су предност коју смо јурили, али нисмо је стигли - рекао је Николић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана