Црнов облачи Борчев дрес

Синиша Котараш
Црнов облачи Борчев дрес

Бањалука - Прво појачање повратника у Премијер лигу бањалучког Борца биће искусни нападач Иван Црнов (29).

Са њим је већ све договорено и очекује се да данас потпише уговор са Борцем и задужи црвено-плави дрес. Посљедњи клуб био му је словеначки Триглав из Крања у који је стигао прошле зиме након полусезоне проведене у Крупи, за коју је одиграо 13 утакмица и постигао један погодак. Ту га је и тренирао садашњи тренер Бањалучана Бранислав Крунић, на чији приједлог је и успостављен контакт. Ријеч је о фудбалеру који игра на позицији лијевог крила, али се одлично сналази и на средини терена, као офанзивни везни играч, као и уз десну аут-линију. Црнов има завидно искуство играња у Премијер лиги јер је у каријери наступао за Зрињски из Мостара у којем је током двије године одиграо 76 утакмица и постигао 21 гол. Осим “племића”, носио је и дрес Широког Бријега (50 утакмица, четири гола), те сарајевског Жељезничара (11 утакмица, један погодак). Свакако, на Градском стадиону се тек очекује долазак нових играча, поготово након почетка припрема које је Крунић заказао за сутра од 9.30 часова.

- Да будем искрен, ових дана нам се телефон усијао од силних позива разноразних менаџера који нам нуде своје играче. Има ту и квалитетних фудбалера, али и оних за које до сада нисмо чули. Наше опредјељење је да не улазимо у преговоре са сваким, већ само са топ играчима који имају квалитет да одмах заузму мјесто у стартних 11 - истакао је директор Борца Дејан Лукендић.

Иначе, већ неколико дана у Бањалуци се налази некадашњи млади репрезентативац Малија Дјудони Гбакле, освајач бронзане медаље на Свјетском првенству 2015. године које је играно на Новом Зеланду. Он је прошле сезоне био члан Загреба, а у Борцу је прошао љекарске прегледе и имао одличне резултате на тестовима снаге, али ће коначну оцјену дати стручни штаб.

Кутић мијења Тополовића

Одласком младог Кенана Тополовића отворено је мјесто за још једног чувара мреже који би уз Немању Тркуљу и Марка Саватовића конкурисао за мјесто првог голмана Борца. Како “Глас Српске” незванично сазнаје, најближи томе да замијени Тополовића је некадашњи омладинац Борца, а након тога стандардни голман Крупе Јован Кутић, за чији долазак је заинтересован Бранислав Крунић који га је јесенас тренирао у овом клубу и одлично познаје његове квалитете.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана