Честитке Ђоковићу из Републике Српске на освајању седме титуле у Мелбурну

Срна
Честитке Ђоковићу из Републике Српске на освајању седме титуле у Мелбурну

Бањалука - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је честитку тенисеру Новаку Ђоковићу поводом освајања титуле на Отвореном првенству Аустралије.

“У име Владе Републике Српске и у своје име, упућујем Вам најискреније честитке поводом освајања још једне титуле првака на турниру у Мелбурну. Одличном игром током цијелог турнира и у току финала исписали сте још једну страницу у историји свјетског тениса, потврдили своју доминацију, те учинили поносним бројне љубитеље тениса широм Републике Српске”, наводи Вишковић у честитки.

Премијер Српске је Ђоковићу пожелио да га прати добро здравље, лични и професионални успјех, те да оствари још много побједа на свјетским такмичењима, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу.

Српски тенисер Новак Ђоковић освојио је Аустралијан опен, побиједивши у финалу Шпанца Рафаела Надала резултатом 3:0, по сетовима 6:3, 6:2, 6:3.

Ово је Ђоковићев 15. гренд слем трофеј и седма титула у Мелбурну, чиме је постао неприкосновени владар Отвореног првенства Аустралије, пошто је иза себе оставио Роџера Федерера и Роја Емерсона, који имају по шест титула.

Давидовић: Честитка ђоковићу на освајању Аустралијан опена

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић честитала је српском тенисеру Новаку Ђоковићу освајање још једне грен слем титуле на Аустралијан опену.

“У име Министарства и своје име упућујем Вам најискреније честитке поводом освајања још једне титуле на Аустралијан опену, до које сте дошли на импресиван начин. И на овом турниру сте подигли тенис на виши ниво, потпуно доминирали у свим мечевима и ривалима поставили врло тежак домаћи задатак за наредне турнире”, поручила је Давидовићева.

Она у честитки наводи да је посебно радује што је Ђоковић, као млад човјек, узор новим генерацијама младих људи који треба да знају да су истински шампиону вриједни, максимално посвећени свом послу, упорни и истрајни у остварењу својих циљева, а истовремено добри људи посвећни породици и његовању најважнијих животних вриједности.

Додик честитао Ђоковићу освајање титуле на Аустралијан опен

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милирад Додик упутио је честитку српском тенисеру Новаку Ђоковићу поводом бриљантно освојене титуле на Отвореном првенству Аустралије.

“Великом побједом у финалу једног од најпрестижнијих тениских турнира на свијету још једном сте потврдили своју спортску генијалност те показали да заслужујете позицију најбољег свјетског тенисера, а све нас, који за Вас навијамо, учинили сте поносним и срећним својим великим повратком у врх свјетског тениса”, истакао је Додик.

Он је Ђоковићу пожелио много спортске среће, успјеха и да још много година господари свјетским тениским теренима.

Цвијановићева честитала Ђоковићу освајање титуле на Аустралијан опену

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић честитала је, у име грађана Републике Српске и у своје лично име, тенисеру Новаку Ђоковићу освојену титулу на Отвореном првенству Аустралије и освајање 15. гренд слема.

“Упућујем Вам најсрдачније честитке поводом великог успјеха који сте остварили на Отвореном првенству Аустралије. Сјајном игром и демонстрацијом врхунског спортског умијећа доказали сте да истрајност и вјера у себе дају резултате”, наводи се у честитки Цвијановићеве.

Она је нагласила да је Новак Ђоковић освајањем седме титуле на овом престижном такмичењу обрадовао бројне љубитеље тениса и све своје вјерне навијаче у Републици Српској, те да је још једном потврдио да је најбољи тенисер на свијету, саопштено је из кабинета предсједника Српске.

“Желим Вам пуно успјеха у наставку каријере, добро здравље и пуно среће”, наводи Цвијановићева у честитки.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана