Челица и Спахић на мети Борца

Душан Репија
Челица и Спахић на мети Борца

Бањалука - Искусни лијеви бек Душко Челица и млади десни бек Амир Спахић могли би да постану чланови Борац м:тела, који је с њима у преговорима већ неколико дана.

Челица је претходну полусезону провео у Славији и један је од најзаслужнијих што је екипа из Источног Сарајева изборила опстанак. У међувремену је раскинуо уговор са израелским Хапоелом, из којег је дошао на позајмицу у Славију, па има чисте папире и плаћен сертификат с обзиром на то да је наступао у Премијер лиги послије повратка у иностранство. Нема сумње да би бивши репрезентативац БиХ био велико појачање за “црвено-плаве”, јер има биографију какву нема ниједан играч у Премијер лиги, а још је у годинама (32) у којима може много да покаже. Дуги низ година игра на највишем нивоу, са Загребом је играо четвртфинале Лиге шампиона, а стријелац је и првог гола БиХ на Свјетском првенству.

- Са Душком смо обавили први разговор који је био врло коректан. Видио сам да би и он желио да дође, јер је потврдио да би желио остати у БиХ, тако да ћемо наставити преговоре већ у суботу или недјељу - рекао је директор Борца Владимир Бранковић.

За разлику од Челице, испред Спахића је тек вријеме доказивања, а дефинитивно има таленат, јер је из матичне височке Босне прешао у Загреб прошле године. Тамо је наступао за другу екипу “плинара”.

- И са њим, односно са његовим менаџером, смо обавили прелиминарне разговоре и могу да кажем да постоји обострана жеља да успоставимо сарадњу, а све ће се знати у наредним данима - рекао је Бранковић.

У посљедњих неколико дана интензивирани су и преговори са момцима који су Борцу донијели Куп БиХ, а којима је истекао уговор. Приоритет свих приоритета је наставак сарадње са голманом Бојаном Љубишићем, са којим још није постигнут договор.

- Не бих давао никакве изјаве прије него што, надам се, завршимо посао. Могу да кажем да смо постигли договор са момцима из наше омладинске школе Николом и Луком Кнежевићем, те Марком Лукићем, који су и минуле сезоне добили шансу у првом тиму и искористили је - рекао је Бранковић.

Умичевић има већину?

Сједница Скупштине Рукометног савеза РС коју је заказао предсједник Милосав Радмиловић биће одржана у суботу у Добоју (12 часова) и могло би се десити да на њој повјерење за новог предсједника добије Маринко Умичевић. Пат позиција у овом савезу траје већ мјесецима, тако да је још актуелни Управни одбор РС РС такође заказао сједницу Скупштине за 29. јун, позивајући се на Статут. Међутим, делегати који подржавају Умичевића тврде да је све урађено по Статуту и да нема бојазни да је Скупштина у Добоју нелегална.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана