Братунчани пред великим изазовом идућег љета: Управа тражи паре за елиту

Милан Зубовић
Братунчани пред великим изазовом идућег љета: Управа тражи паре за елиту

Братунац - Освајање титуле кошаркашког шампиона Републике Српске задало је “главобољу” управи Братунца, која је сада на великим мукама јер мора обезбиједити средства за наступ у Лиги БиХ.

Потребан је много већи буџет за играње у елити БиХ од оног који су до сада имали на располагању, а Братунчани нису били међу богатијим клубовима у Првој лиги Српске, тако да ће морати пронаћи много већа средства која су неопходна за наступ, па их очекује дуго врело љето. Према ријечима генералног секретара екипе Недељка Јокановића, слегле су се емоције након великог успјеха и сада тек треба да заврну рукаве.

- Лакши дио смо прегрмјели и сада долази онај много тежи. Надамо се да ћемо играти Лигу БиХ идуће сезоне, па смо поводом тога имали састанак са начелником општине, који је усмено подржао нашу велику жељу, па вјерујем да ћемо убрзо кренути у реализацију пројекта. Има много посла да се уради, прије свега у дворани која не испуњава неколико услова за играње у највишем рангу. Кошеви могу да задовоље потребе, док морамо обновити расвјету, санирати свлачионице и мокре чворове те поставити нове столице и уредити гријање - изјавио је Јокановић.

Све ово требало би да буде увод у формирање играчког кадра који ће доћи на ред тек по окончању ових радова.

- Све зависи од тога хоћемо ли обезбиједити довољно средстава да играмо Лигу БиХ и ако добијемо зелено свјетло онда крећемо у формирање играчког кадра којем су потребна квалитетна појачања да би успјешно парирали осталим клубовима. Ако будемо играли у Лиги БиХ, нећемо имати много проблема да склопимо екипу, али још чекамо да видимо како ће се ситуација одвијати. Имамо подршку Кошаркашког савеза Републике Српске те се заиста надам да ћемо успјети у свом науму пошто је Братунац то заслужио одличним играма ове сезоне која ће бити записана златним словима - нагласио је Јокановић.

Од дна до врха

Братунац је прије годину испао из лиге, да би сада стигао до шампионске титуле. Као четврта екипа ушли су у плеј-оф и у полуфиналу елиминисали Леотар (2:1), који је словио за фаворита цијеле завршнице, да би у финалу били бољи од Борца са 3:1 у серији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана