Борцу додатни рок до уторка

Дарко Пашагић
Борцу додатни рок до уторка

Бањалука - Другостепена комисија за лиценцирање Фудбалског савеза БиХ продужила је Борцу и Слободи рок да до уторка покушају пронаћи рјешења за нагомилана дуговања, сазнаје “Глас Српске”.

Трка Бањалучана и Тузлака са временом јуче је завршена безуспјешно, али су чланови комисије одлучили да им изађу у сусрет иако, како сазнајемо, нису баш сви дигли руку за такву одлуку. Челници Борца доставили су све што су успјели да ријеше од скоро 750.000 марака дуга, али је највећи дио остао неријешен. За дуг од око 150.000 марака према бившим играчима, запосленима у Радној заједници, појединим предузећима успјели су да донесу потврде да је исплаћен или да је репрограмиран, али нису успјели да ријеше горући проблем. Упркос дуготрајним и мукотрпним преговорима са власником Фудбалског клуба “Џаја” Миливојем Глишићем око 594.000 марака дуга, за који је стигла судска пресуда, договор није постигнут, али се на Градском стадиону надају да ће динамику исплате договорити у додатном року. Ипак у Сарајеву су донекле имали разумијевања за Бањалучане па су им оставили рок до 29. маја. Уколико до тада не доставе потврду о договору неће бити новог засједања Комисије за лиценцирање, већ ће “црвено-плави” аутоматски остати без лиценце, што ће значити њихову селидбу у нижи ранг.

- Имамо доста проблема иако смо урадили велики дио посла. Настојаћемо да и преостале ријешимо како би и наредне сезоне били тамо гдје нам је мјесто. Уложили смо надљудске напоре да све буде у реду, али ћемо тек у уторак видјети како ће се све завршити. Хвала људима у ФС БиХ на разумијевању, а такође хвала навијачима и симпатизерима клуба који нам протеклих дана давали подршку у борби против 20 година прошлости - рекао је потпредсједник Борца Вицо Зељковић.

Оно што може да забрине све на Градском стадиону, јесте Глишићев став, који не види да се нешто драстично може промијенити уколико преговори буду текли као до сада.

- Оно што желим од челника клуба је да ми дају гаранције да ће ми новац бити исплаћен, а не да то буде као до сада. Изваран сам од многих ранијих Управа Борца и једноставно више немам повјерења. Жао ми је што се све ово дешава, али једноставно због “црвено-плавих”, који нису извршили своје обавезе на вријеме моја породица је доведена на руб егзистенције - рекао је Глишић. 

На јучерашњем засједању лиценцу је добио Челик, док се за разлику од Борца у много мањим проблемима налази Слобода, али ни челници Тузлака до јуче нису успјели да ријеше све проблеме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана