Борчева породица под истим кровом

Н. Лучић, Д. Пашагић
Борчева породица под истим кровом

Бањалука - Док се поједина спортска друштва са простора бивше Југославије распадају, тимови из породице бањалучког Борца ускоро би требало да формирају Спортско друштво и тако започну заједничко дјеловање.

Представници клубова који носе име Борац требало би да идућег понедјељка у дворани “Борик” потпишу споразум о заједничком дјеловању. На челу Иницијативног одбора је предсједник Куглашког клуба Борац Ненад Талић.

- Иницијативу смо покренули сви заједно. Добили смо потврду да ће у свему учествовати фудбалски и тениски клуб, поред мушког и женског рукометног, одбојкашког, куглашког, ватерполо, атлетског и СКК 1947. Покушаћемо да нађемо повезнице, да радимо на ономе што нас спаја, а не на ономе што нас раздваја. Имамо заједничке идеје и циљеве. Јасно је да су разлике у буџетима различите, али желимо да направимо стабилно спортско друштво попут Црвене звезде или Партизана јер је Борац велики бренд. Очекујемо да ћемо имати подршку града и Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске - рекао је Талић.

Секретар и тренер Атлетског друштва Борац Небојша Матијевић сигуран је да би оснивање спортског друштва био пун погодак.

- Иницијатива да сви клубови у Бањалуци који носе име Борац буду обједињени у једно спортско друштво постоји већ дуже вријеме, али, ето, коначно смо сјели и почели да разговарамо о оснивању. Вјерујемо да бисмо као СД успјели да ријешимо неке статусне проблеме, као што су термини у дворанама, заједничко коришћење теретана, али и да једноставно између себе размјењујемо стручне профиле. Вјерујем да бисмо као спортско друштво могли значајно да утичемо на спортска дешавања у граду - рекао је Матијевић.

Борчевих 17

Име Борац носи 17 спортских колектива у Бањалуци. Рукометни (мушки и женски), фудбалски, три кошаркашка (два мушка, један женски), куглашки, ватерполо, атлетски, ауто-мото картинг, стонотениски, одбојкашки, кик-бокс, сједеће одбојке, стрељачки клуб инвалида и џудо.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана