Борчева машина самљела и Босну

Душан Репија
Борчева машина самљела и Босну

Бањалука - Најтежи испит од почетка 2019. године рукометаши Борац м:тела положили су максималном оцјеном, јер су у првом мечу полуфинала Купа БиХ савладали Босну у Високом са 28:24.

На тај начин направили су можда и кључни корак ка финалу које су играли и прошле године управо против овог ривала и на крају освојили трофеј. Серија Бањалучана без пораза продужена је на 13 мечева, а ово је била 12. побједа у свим такмичењима уз реми са Слогом из Добоја у претходној рунди Купа. Посљедњи неуспјех доживјели су првог дана децембра прошле године у Живиницама.

Тренер Мирко Микић није крио задовољство, јер је у Високом све функционисало онако како би желио да функционише стално. Одбрана је поново одрадила добар посао, а за разлику од претходних утакмица, лопта у нападу је ишла много брже. Када се томе дода и неколико голова из полуконтри и контри против лидера на табели Премијер лиге и на једном од “најватренијих” терена у БиХ, Микићу остаје само да похвали момке.

- Било је баш, баш добро. Имали смо већи мотив, концентрацију, било је наравно и грешака, али смо их свели на минимум. Контролисали смо резултат свих 60 минута и апсолутно заслужено дошли до предности пред реванш који ће бити једнако тежак без обзира на овај резултат. Момци знају да би свако опуштање закомпликовало ситуацију, а то је нешто што најмање желимо - рекао је Микић.

Домаћи нису имали рјешење за десну стану напада Борца, јер је стријелце предводио Милош Њежић са осам голова. Деснокрилни играч на просјеку је од девет голова по утакмици када се гледају посљедње три утакмице, а највећа подршка у Високом био му је Деан Шешић са седам.

- Знали смо шта нас чека, спремали смо се за њих, почели смо јако, нисмо се опуштали и све је завршило како треба. Нема опуштања и уживања у побједи, јер већ сутра гостујемо Вогошћи у првенству и желимо да наставимо низ. Уопште се не оптерећујемо бројкама, битно је да смо ухватили ритам и поправили игру, а када је тако противници немају много шансе. Ухватили смо прикључак за водећим у првенству и сигуран сам да можемо поправити ову трећу позицију пред плеј-оф - рекао је Шешић.

Темпо играња сриједа - субота не оставља много простора за тренирање, а акценат је углавном на поправљању својих грешака и скаутирању идућег противника.

- Мислим да више него прије гледамо видео и тако уочавамо гдје смо гријешили, а наравно, гледамо и утакмице противника како бисмо тачно знали на шта треба да обратимо пажњу - додао је Шешић.

Извиђач је у другој утакмици полуфинала савладао Вогошћу са 27:23, а реванши су на програму идуће сриједе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана