Борац због Љубића тренира у цик зоре

Д. Пашагић, Б. Радуловић
Борац због Љубића тренира у цик зоре

Прњавор - Фудбалери друголигаша Љубића приредили су својеврсну сензацију и елиминисали бањалучки Борац у четвртфиналу Купа Републике Српске пошто су на стадиону “Синиша Пеулић” славили са 2:1.

То је био први пораз “црвено-плавих” у овој сезони, а највећи кривац за то је Данко Сегић, који је постигао оба гола за Љубић, први у 27, а други у 42. минуту. Пораз изабраника Дарка Војводића ублажио је у 81. минуту “резервиста” Синиша Дујаковић, али то је било све што је у овом сусрету урадио фаворит.

- Ово је било наше најбоље овојесење издање. Пружили смо максимум, што је затекло и збунило играче Борца. У другом полувремену смо надиграни, али смо успјели да се одбранимо пред сталним пресингом Бањалучана - рекао је тренер Љубића Никола Зељковић.

Војводић је био бијесан и признао да би најрадије пропао у земљу због изведбе својих играча.

- Како смо играли, то је брука и срамота. Прњаворчанима свака част на побједи, суђење је било врхунско, а за наш пораз смо само ми кривци - рекао је Војводић.

Прије сусрета је рекао да ће у случају евентуалног неуспјеха бити санкција, с обзиром на то да је најављивао поход на трофеј у Купу Српске. Играчи су прве посљедице осјетили већ синоћ, јер су тренирали по повратку у Бањалуку, а Војводић је исти рецепт најавио и за јутрос у шест часова.

- Када могу радници за мизерне плате у то вријеме ићи на посао, зашто и моје “звијезде” не могу на тренинг - записао се Војводић, који је већ изводио играче у “невријеме” на тренинг послије пораза на турниру у Градишци уочи старта првенства.

Пласман у полуфинале изборио је и актуелни освајач Купа Радник, који је у Сокоцу савладао друголигаша Гласинац 2011 са 1:0, а стријелац јединог поготка био је Јован Мотика, који је мрежу Милоша Пајевића погодио у 23. минуту.

Међу четири најбоље екипе је водећи тим Друге лиге Српске, група запад Јединство из Жеравице, које је без већих проблема у Мишићима савладало трећелигаша Скугрић 1964 са 3:0. Поготке за чету Бориса Савића постигли су Огњен Шкорић у 37. из пенала и 53, те Славен Ковљен у 89. минуту.

Крупа

Премијерлигаш Крупа је дан раније обезбиједила пласман у полуфинале пошто је у Требињу савладала друголигаша Леотар са 2:1. Мечеви полуфинала и финала играће се 2019. године.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана