Борац у осмини финала Челенџ купа

nezavisne.com
Борац у осмини финала Челенџ купа

Рукометаши бањалучког Борац М:тела пласирали су се у осмину финала Челенџ купа пошто су у двомечу трећег кола побиједили Вогошћу Пољине Хилс. У првом мечу су славили резултатом 23:22, а вечерас у свом “Борику” са 30:18 (13:8), чиме су након 14 година изборили европско прољеће.

Бањалучани су од старта заиграли агресивније, одбрана је била добра, али и напад па је у 10. минуту на семафору писало 5:0 за домаћина.

Претходно (осми минут) је Ади Џиновић добио црвени картон због прекршаја над Срђаном Савићем, тако да је Вогошћа без њега морала да игра у наставку.

До краја полувремена постигли су осам голова, пет мање од Борца за који је одлично бранио Бојан Љубишић (10 одбрана у првом полувремена).

Борац је био бољи и у наставку утакмице.

Најефикаснији у Борцу били су Владан Ђурђевић са седам голова и Деан Шешић са шест, а Љубишић је утакмицу завршио са 15 одбрана.

Најбољи у Вогошћи били су Дамир Ефендић, некадашњи голман Борца, са 13 одбрана, док је најефикаснији био Алмир Османхоџић са четири поготка.

“Пресудила је наша борбеност и жеља за побједом. Заслужено смо славили, а захвалио бих се феноменалним навијачима” рекао је Љубишић након утакмице.

Ко ће бх. представнику бити ривал у осмини финала биће познато након жријеба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана