Борац се никога не боји

Дарко Пашагић
Борац се никога не боји

Анталија - Фудбалери Борца забиљежили су и другу побједу у Анталији, а послије румунског трећелигаша Чикзераде Мијеркурее Чиук (2:0) оружје је положио и далеко моћнији и познатији руски премијерлигаш Ахмат из Грозњог, којег су изабраници Дарка Војводића савладали са 2:1.

Бањалучани су повели сјајним голом новајлије Алмедина Зиљкића, који је у 12. минуту са неких 18 метара погодио даљи угао, а само 12 минута касније изједначио је Беким Балај из пенала, који је скривио Немања Јаничић. У 90. минуту сјајно је примио лопту капитен Владан Даниловић, ослободио се чувара и уз помоћ обје стативе донио побједу свом тиму. Меч је обиљежио инцидент у 82. минуту, када је Саша Кајкут нешто оштрије фаулирао Магомеда Мусалова, а затим је на нападача Борца насрнуо Антон Шветс. Дошло је до гужве, било је гурања и ударања, а епилог свега је искључење Кајкута и Швеца. Борац је сусрет започео у саставу Саватовић, Радуловић, Ћосић, Јаничић, Бајић, Даниловић, Милутиновић, Мојовић, Аничић, Зиљкић, Кајкут, а у игру су још улазили Тополовић, Жеравица, Си. Дујаковић, Зарић, Јакуповић.

- Ово је храбри, прави Борац који се никог не боји, па ни ове екипе која је на нивоу Лиге шампиона. Када погледате њихову вриједност на Трансфермаркту ухвати вас језа. Они су скоро 13 пута скупљи од нас. Прије ове утакмице говорио сам да нам она није ни требала, они су класа изнад, али овај Борац се не боји никад. Одиграли смо одлично, тркачки јако добро. Ова побједа показује да имамо карактер, таленат, да имамо добру атмосферу у екипи и нико је неће покварити - истакао је Војводић.

Искусни стручњак не жели да придаје велику важност овој побједу.

- Овдје смо дошли да се спремимо, побједник овдје не добија ништа. Наш основни циљ је првенство Републике Српске и Куп БиХ. Ако овако будемо играли освојићемо оба пехара и то убједљиво - додао је Војводић.

Борац ће трећу контролну утакмицу у Анталији одиграти 4. фебруара, када ће укрстити копља са бугарском Витошом.

Стигао Врањеш

Као и што је најављено експедицији Борца у Анталији прикључило се и посљедње, али и најзвучније, појачање Стојан Врањеш.

- Срећан сам што сам се послије девет година вратио у Борац. Преговори су трајали дуго, али се на крају исплатило и поново сам члан вољеног клуба. Добро познајем тренера Дарка Војводића и његов начин рада, знам и већину фудбалера, а са некима сам и играо. Очекујем да се брзо уклопим и да испунимо све зацртане циљеве - нагласио је Врањеш.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана