Борац полуфинале тражи у “Борику”

Синиша Котараш
Борац полуфинале тражи у “Борику”

Бањалука - Рукометаши Борац м:тел-а одиграли су неријешено против Коњуха 24:24, у Живиницама, у првој утакмици четвртфинала плеј-офа за првака БиХ. Бањалучани су против истог ривала одиграли ове сезоне већ четири утакмице, а посљедња у “Борику” завршена је без побједника, 23:23, чиме су по ко зна који пут показали да су један од најтежих противника за екипу коју са клупе води Мирко Микић.

Прво полувријеме завршено је вођством домаћина од 12:9 и изгледало је да ће Коњух остварити и трећу побједу у мечевима са Бањалучанима, али су “црвено-плави” у наставку заиграли много боље те су на крају изборили неријешен резултат, а мало је недостајало и да остваре минималан тријумф. Прво име Борца био је искусни голман Бојан Љубишић са 17 одбрана, а најефикаснији су били Дејан Унчанин са шест, односно Бојан Рађеновић са пет постигнутих погодака.

- Када се све сабере и одузме, прилично сам задовољан коначним исходом мада је, искрено, могло и морало и много боље. Чињеница је да нам је Коњух традиционално тежак ривал и то се показало и овога пута. Ипак, за разлику од два претходна гостовања, у првенству и Купу БиХ, овога пута смо успјели да одиграмо неријешено. Овај резултат нам, када је у питању овај систем такмичења, даје за право да се надамо проласку у полуфинале. Међутим, ако желимо међу четири најбоље екипе, онда морамо одиграти на највишем нивоу, много боље него што смо то урадили у првом сусрету у Живиницама. Свако опуштање може бити кажњено и нисмо у ситуацији да си дозволимо баш такав луксуз. Уосталом, имамо тај наш посљедњи меч из “Борика” као опомену како не смијемо да играмо против Коњуха - истакао је Микић.

Бањалучани су у првом мечу били лишени услуга Срђана Мијатовића и Деана Шешића, а на почетку утакмице се повриједио и први стријелац тима Милан Дакић.

- На Шешића нећу моћи да рачунам ни у реваншу, док постоји шанса да Мијатовић ипак заигра. Срећом, стање са Дакићем је много боље него што је то у први моменат изгледало. Обавио је сликање главе и установљено је да нема потреса мозга нити неке озбиљније повреде - додао је Микић.

Пријатно изненађење приредио је Леотар који је у Требињу са 27:24 савладао Грачаницу првопласирани тим на крају лигашког дијела првенства. Имали су Требињци минут прије краја и пет голова предности, али су у посљедњих 60 секунди примили два гола. Побједу на старту плеј-офа је забиљежила и Слога која је у Добоју била боља од височке Босне (31:28), док је Извиђач тријумфовао у Вогошћи са 31:27. Реванш утакмице на програму су у сриједу.

 

Плеј-оф

У плеј-оф се пласирало седам првопласираних екипа из Премијер лиге БиХ те Извиђач који је стартовао са позиције број два. У четвртфиналу и полуфиналу се играју двије утакмице, а предност домаћег терена имају бољепласиране екипе. Финални двобој биће игран на два добијена меча, а титулу шампиона брани екипа Извиђача из Љубушког.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана