Борац обезбједио титулу и повратак у Премијер лигу БиХ

ATV
Борац обезбједио титулу и повратак у Премијер лигу БиХ

Борац је фурзиозно прошао кроз Прву лигу Републике Српске. Изгледало је да ће Слога из Горњег Црњелова до краја бити конкурент за титулу, али ипак ниједна екипа није могла да прати ритам Бањалучана.

Борац је стекао 18 бодова предности и, иако је раније било јасно ко је шампион, изабраници Дарка Војводића су у Приједору математички осигурали повратак у Премијер лигу. Има и у томе симболике, јер је Борац баш на ривалском стадиону завршио посао.

“Нисмо се надали да ћемо овако брзо доћи до титуле, али смо пресрећни. То нам је био главни циљ, а добро знате колико смо проблема имали пред почетак сезоне, уз све турбуленције. Великом слогом у клубу, добрим вођством управе, преко тренера и играча, сви смо заједно били на истом циљу. Није било нимало лагано, то знамо ми изнутра, све вријеме смо у Слоги имали озбиљног конкурента,” рекао је спортски директор Борца Марко Максимовић.

Борац се вратио тамо гдје му је мјесто. Пред управом клуба и спортским сектором сада је нови изазов, да се направи екипа кадра за борбу у Премијер лиги.

Ми сматрамо да смо повратком Стојана Врањеша и још неких искусних фудбалера почели да стварамо костур који би у наредном периоду требао да чину екипу Борца. Видјели сте да је Премијер лига јача од Прве лиге Републике Српске. Мораћемо сви заједно да сједнемо, анализирамо ситуацију у клубу и саму лигу, па затим одредимо циљеве за наредну годину,” додао је Максимовић. 

Утакмице Купа БиХ против Широког Бријега показале су нам да можемо да будемо конкурентни екипама из врха, али то за клуб какав је Борац није довољно, јер ми желимо побједе, поручује Максимовић. Сезона у Првој лиги Републике Српске траје до осмог јуна. Одмор ће бити веома кратак, јер би Борац седам дана касније требао да почне са припремама за Премијер лигу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана