Борац нема коме да се жали

Синиша Котараш
Борац нема коме да се жали

Бањалука - И поред свих напора да и званично уложе жалбу на суђење у Мостару, на утакмици против Зрињског, у Борац м:телу до данас нису успјели да добију одговор на који жиро рачун да уплате прописану таксу.

Такође, очигледно је да појединци и даље мисле да се рукомет на овим просторима игра искључиво ради њих и по правилима које они сами одреде. Како другачије протумачити чињеницу да комесар за мушку Премијер лигу Зденко Алпеза из Мостара није у званични билтен уопште унио најављену жалбу Бањалучана!

- Ми смо се на вријеме обратили канцеларији савеза са питањем на који жиро рачун да уплатимо предвиђену таксу. Да се разумијемо, није нам циљ да поништимо ову утакмицу, као ни да умањимо труд и залагање рукометаша Зрињског, већ да скренемо пажњу на понашање и (не)квалитет појединих судијских парова и делегата, док ће комесар своје понашање у овом случају морати да објасни Управном одбору РС БиХ, који га је и именовао на ту функцију - истакао је директор Борца Владимир Бранковић.

Он је напоменуо да ће клуб устрајати у овом случају јер постоји редовна процедура и легалан начин за разрјешење свих неспоразума.

- Ипак, не могу а да не кажем да су иступи и коментари људи из Зрињског, на рачун наше жалбе, крајње смијешни. Зна се ко је ко у рукомету, па и шире, а они, да су толико велики, како мисле за себе, не би доставили онакав снимак утакмице. Па, дијете у основној школи би боље поставило камеру за снимање, а не као што су то Мостарци урадили, из ћошка дворане, па се једноставно ништа не може ни видјети - закључио је Бранковић.

Нажалост, и поред свих напора да се ситуација поправи, дугогодишњи нерад и јавашлук морао је да остави траг. Можда најбољи примјер за то је и недавна изјава голмана репрезентације Бењамина Бурића, иначе члана Флензбурга, који је рекао да су му се у Њемачкој смијали када су видјели да селекција БиХ нема ни комплетну опрему, те да су на недавном гостовању у Бјелорусији морали да од домаћина посуђују шортсеве.

Док се челници клуба боре са вјетрењачама, првотимци Борца вриједно тренирају и припремају се за сутрашњи дерби са Грачаницом у “Борику”. Повратник у Премијер лигу има само бод мање од “црвено-плавих” и најављује да у Бањалуку долази са жељом да се надиграва и оствари позитиван резултат.

- То је екипа која је дуго на окупу, ове сезоне појачана и са репрезентативним пивотом Мухамедом Торомановићем. Врло су озбиљни и веома амбициозни, тако да ће то бити тешка и неизвјесна утакмица, како за нас, тако и за њих. Међутим, ми смо домаћини и морамо да преузмемо улогу фаворита - нагласио је тренер Борца Бојан Унчанин, уз напомену да ће тек након суботњег меча кренути са правим припремама за двомеч трећег кола Челенџ купа са Вогошћом.

Паклен распоред

Рукометаше Борца након утакмице са Грачаницом чека заиста паклен распоред. Наиме, Бањалучани ће, у ритму субота - сриједа, за 15 дана одиграти пет утакмица. Серију отварају са Вогошћом у Челенџ купу (17. новембар), а затим их до меча са Коњухом (21. новембар) чекају утакмице против Локомотиве, реванш са Вогошћом и првенствени меч са Маглајем. Из ове перспективе чини се немогућим да у догледно вријеме пронађу термин за утакмицу осмог кола Премијер лиге са Слогом у Добоју.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана