Борац м:тел одбранио пехар

Синиша Котараш
Борац м:тел одбранио пехар

Бањалука - Рукометаши Борца м:тел освојили су пехар намијењен побједнику Купа БиХ пошто су у финалном сусрету завршног турнира у Бањалуци савладали Босну из Високог са 22:19 (9:9).

Ово је шести пут да су “црвено-плави” освојили овај трофеј, а најбољи су били још 2007, 2011, 2013, 2014. и 2015. године. Пехар Бањалучанима уручио је предсједник Рукометног савеза Републике Српске и члан Предсједништва РС БиХ Здравко Миличевић. Иако је капитен Ђорђе Ћелић, његова, као и одлука екипе била је да побједнички пехар подигне сјајни чувар мреже Бојан Љубишић. Он је уједно и најбољи голман турнира, најбољи играч је члан Босне Аднан Хармандић, а највише голова на завршном турниру постигао је још један ветеран у редовима домаћина Дејан Унчанин.

- Било је фантастично, хвала публици у моментима кад је било тешко, уз помоћ њих смо се вратили. Много је емоција, на трибинама су били супруга и дијете, много пријатеља - рекао је Љубишић.

Домаћи су боље отворили меч и повели са 5:2 у 12. минуту, да би поново два минута касније имали три гола предности, 6:3. два минута касније. Онда су играчи Босне за само два минута стигли до 6:6, а у 22. минуту су повели и са 7:8. Височаци су до одмора стално имали по гол предности, а на петнаестоминутну паузу отишло се при резултату 9:9.

На почетку другог дијела сусрета “црвено-плави” су повели са 10:9 и 11:10, али су потом дали само један, а примили четири поготка и у 40. минуту губили су са 12:14. Ипак, услиједило је пет узастопних голова изабраника Бојана Унчанина, који су у 47. минуту водили са 17:14. До краја сусрета Бањалучани су били мирнији, сачували су предност и на крају су славили са 22:19.

- Тешка утакмица, тежа него у полуфиналу, поготово за младе момке којима је ово прво финале. Направили смо серију 5:0 у најтежем тренутку када смо губили са два гола разлике. Бојан Љубишић је поново био сјајан, а момци су уз помоћ њега успјели да приведу меч крају. Велико хвала публици која нас је носила у оба меча. Све у свему, задовољан сам сезоном, а поготово афирмацијом младих играча - рекао је шеф стручног штаба Борца м:тел Бојан Унчанин.

У полуфиналним сусретима Борац м:тел је побиједио мостарски Зрињски са 21:15, док је Босна из Високог била бољу од Коњуха из Живиница са 30:26.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана