Борац комплетан креће пут Литваније

Синиша Котараш
Борац комплетан креће пут Литваније

Бањалука - Рукометаши Борац м:тела налазе се испитом сезоне, двомечом осмине финала ЕХФ Челенџ купа са литванским представником, Швијесом из Виљнуса.

Након пуних 14 година Бањалучани су изборили европско прољеће и сада им је жеља да се покажу у правом свјетлу и изборе и четвртфинале трећег по јачини европског такмичења.

У редовима “црвено-плавих” су свјесни да ће много тога зависити од прве утакмице која се игра сутра у Виљнусу (16 часова по нашем времену), и ако из ње изабраници Мирка Микића изађу са добрим резултатом у реваншу се очекује спектакл пред пуним “Бориком”.

Стручни штаб Борца имао је током припремног периода проблема са повријеђеним и болесним играчима, али је сада ситуација много боља и сви првотимци су на располагању, спремни и мотивисани да остваре још један успјех.

- Након утакмица са Слогом у Купу БиХ, сви рукометаши су се вратили у тренажни процес, што је одмах поправило ионако добру атмосферу у екипи. Сви су жељни доказивања, свјесни да би пласман у четвртфинале Челенџ купа био огроман успјех ове генерације, али и један додатни стимуланс за још боље резултате на домаћој сцени - нагласио је тренер Борца Мирко Микић.

Према његовим ријечима, екипа је спремна за добру утакмицу, а коначан резултат ће највише зависити од добре игре у дефанзиви.

- Па, није тајна да је одбрана увијек кључ коначног исхода. Није само у питању мали број примљених голова, већ и што таква игра онда омогућава доста контри и полуконтри. Швијеса игра у малој дворани, кажу да би нам то могао бити проблем, али је не дијелим такво мишљење. Сви смо ми играли у сличним дворанама, тако да то нити јесте нити смије да буде проблем - додао је Микић, уз напомену да на пут води 17 играча, те да ће тек пред почетак утакмице одлучити ко од њих неће наступити.

Посљедња препрека настојањима Литванаца да постигну што више погодака и остваре повољан резултат, биће и млади чувар мреже. Слађан Суботић, који је својим одбранама ове сезоне показао да ће бити достојна замјена много искуснијем Бојану Љубишићу.

- Анализирали смо игру Швијесе из свих углова, знамо све о њима, али знамо и да су одлично уиграна екипа са неколико веома добрих појединаца. Ипак, сматрам да смо ми бољи, имамо дужу клупу и вјерујем у добар резултат како би у реваншу, пред нашим навијачима, овјерили пролаз у четвртфинале - истакао је Суботић.

Блокада рачуна

Жиро-рачун РК Борац био је прије неколико дана поново блокиран, а овог пута у питању је био дуг према некадашњем првотимцу Младену Бојиновићу, тачније погрешно обрачунате камате у износу од око 5.000 КМ.

- Овога пута није у питању била наша грешка. Још прошле године Бојиновићу смо исплатили комплетан дуг према судској одлуци. Међутим, адвокатска канцеларија која га је заступа, уочила је да је дошло до погрешног обрачуна камата и једноставно нам блокирала рачун. Мислим да то није био начин да се наплати дуг, јер нисмо криви због тог погрешног обрачуна. Довољан је био само један телефонски позив, а не овако, да нам се блокира рачун и стварају додатни трошкови - појаснио је директор клуба Владимир Бранковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана