Борац има реалне шансе за прво мјесто

Синиша Котараш
Борац има реалне шансе за прво мјесто

Бањалука - Настављајући серију тешких утакмица рукометаши Борац м:тела савладали су веома чврсту екипу Зрињског са 27:24.

Захваљујући киксевима водећег двојца, височке Босне и Грачанице, “црвено-плави” су им сада на само три бода заостатка, са реалним шансама да се до краја изборе чак и за позицију број један. Бањалучани су тек у посљедњих петнаестак минута успјели да сломе отпор Мостараца и то тек након што је на гол стао Слађан Суботић који је  одбранио седмерац и неколико зицера. Тада је Борац, између 45. и 56. минута, серијом 6:1, стигао до вођства од 26:21 и на тај начин ријешио питање побједника.

Поред већ споменутог Суботића најзапаженији су били Милан Дакић са осам, те Владан Ђурђевић са пет погодака.

- Заиста тешка и напорна утакмица. Очигледно је да смо физички и психички доста исцрпљени. Овај ритам утакмица је крајње паклен и мораћемо пронаћи додатну снагу уколико желимо да издржимо до краја марта. Међутим, све то не умањује концентрисану и јако добру игру Зрињског који нам је задавао доста проблема, посебно у нападу - истакао је тренер Борца Мирко Микић.

Оно што је ову утакмицу обиљежило јесте огроман број искључења, чак 14, што би неупућеног посматрача навело да помисли да је не терену “текла крв до кољена”. Борац је 18 минута играо са играчем мање, “племићи” десет, али грубости није било, само чврста, мушка игра.

- Играмо агресивну одбрану и не дозвољавамо противнику да нам лако приђе голу, што за резултат има доста искључења. Суђење је било коректно и прије бих рекао да смо ми одиграли лошију одбрану, него да је критеријум био неуједначен - нагласио је Микић.

За “црвено-плаве” нема одмора јер већ сутра, играју нови дерби, и то на гостовању код другопласиране Грачанице.

- Заостајемо само три бода и ето нам шансе да их стигнемо и, чак у неком идеалном сценарију, дођемо и до првог мјеста. Неће бити лако, они су нас добили у Бањалуци и даћемо све од себе да им се реванширамо. Одморнији су, што не мора да значи ништа, али може да буде предност - закључио је Микић.

За викенд у Румунији

Рукометаши Борца у суботу играју у Румунији прву четвртфиналну утакмицу Челенџ купа, против тренутног лидера тамошњег првенства, ЦСМ Букурешта.

- Нема одмора за нас, али ни прилике да одрадимо поштен тренинг. Већ у петак путујемо за Румунију, дан касније играмо утакмицу, а повратак је у недјељу. И онда опет све по старом, до краја марта. Против Зрињског сам покушао да мало више ротирам играче који су изнијели терет претходних утакмица, покушаћемо то и у Грачаници, па да бар, колико-толико, одморнији дочекају тај суботњи меч - појаснио је Микић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана