Borac igra kvalifikacije za Kup EHF

Siniša Kotaraš
Borac igra kvalifikacije za Kup EHF

Banjaluka - Rukometaši Borac m:tela igraće naredne jeseni u prvom pretkolu Kupa EHF, odlučeno je na juče održanoj sjednici Upravnog odbora kluba.

Banjalučani su prošle sezone prijatno iznenadili plasmanom u četvrtfinale Čelendž kupa, pa sada u “crveno-plavom” taboru žele da urade nešto slično i u drugom po jačini međunarodnom takmičenju. Da bi u tome i uspjeli, potrebno je da se ekipa dodatno pojača, pogotovo što se već sada zna da u sastavu Borca neće biti četvorice prvotimaca iz prošle sezone. Naime, ekipu su napustila oba desna beka, Dejan Unčanin, koji je prestao da igra, i Dean Šešić, srednji bek Srđan Mijatović, te golman Arman Beširević, ali direktor kluba Vladimir Branković kaže da se već uveliko radi na dovođenju adekvatnih zamjena.

- Poručio bih našim navijačima da se ne sekiraju. Biće pojačanja, to je sigurno. Već smo obavili niz razgovora sa nama interesantnim rukometašima i na dobrom smo putu da Borac bude još jači nego što je to bio protekle sezone - naglasio je Branković.

Do šanse da zaigra u Kupu EHF Borac je došao nakon što je aktuelni šampion Izviđač odustao od nastupa na međunarodnoj sceni. Uporedo s tim, “skauti” su od Evrope odjavili i svoju žensku ekipu, koja je osvojila drugo mjesto na kraju Premijer lige, a sada postoji i realna mogućnost da zbog svega BiH ostane i bez predstavnika u SEHA ligi. Komentarišući ovaj potez Ljubušaka kao nekorektan, prvi operativac Banjalučana je rekao da se nada da čelnici RS BiH neće više tolerisati ovakva ponašanja pojedinih klubova.

- Ovo je veoma neozbiljno od Izviđača. Sada je na organima RS BiH da procijene da li je to nešto što zaslužuje sankcije ili je to možda normalno ponašanje. Mi se, posljednjih godina, redovno prijavljujemo za učešća u evropskim kupovima jer time ne dobija samo klub bodove, već i savez. Na taj način bi BiH mogla da već naredne godine ima klub u kvalifikacijama za Ligu šampiona. To je nešto što smo već imali, ali je neozbiljnošću klubova te bivših čelnika saveza to mjesto izgubljeno - kategoričan je Branković.

Stop cirkusu na terenu

Direktor Borca je najavio i početak borbe protiv mahinacija i mešetarenja u rukometnom sportu.

- Cirkusima koji su se ove godine, najviše zahvaljujući nakaradnim odlukama i postupcima komesara takmičenja, dešavali u rukometu trebalo bi da se pozabavi sud, a ne savez. Mi ćemo, sa svoje strane, uredno podnijeti prijave protiv svih onih koji su, bez odluke Upravnog odbora, mijenjali pravila i propozicije donesene na početku sezone - tvrdi Branković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana