Борац држи корак са Слогом

Дарко Пашагић
Борац држи корак са Слогом

Бањалука - У веома садржајном дербију шестог кола Прве лиге Републике Српске фудбалери Борца на свом терену савладали су Славију са 3:0.

Иако су изабраници Дарка Војводића остварили убједљиви тријумф до њега су дошли теже него што коначни резултат показује. Истина, већ у другом минуту су дошли до предности када је послије асистенције Ђорђа Ћосића погодио Демир Јакуповић. Госте из Источног Сарајева рано вођство није збунило и у наставку првог дијела имали су баш као и “црвено-плави” неколико прилика, али се резултат није мијењао. На почетку другог дијела Милоша Жеравицу у казненом простору срушио је Александар Пушара и зарадио црвени картон, а досуђени пенал у гол је претворио Саша Кајкут, који је заиграо послије скоро једномјесечне паузе због повреде. У самом финишу најбољи актер сусрета Никола Мојовић поставио је коначан резултат.

- Славија је имала добре шансе, које није искористила. Ми своје јесмо и то је то. Заборављамо ово и идемо даље, у нове побједе - кратко је меч прокоментарисао Војводић.

Бањалучани већ у сриједу у шеснаестини финала Купа БиХ гостују у Модричи код Алфа Модриче.

- Не занима ме баш пуно тај дуел! Сачуваћемо неке играче, неки други ће добити шансу. То не значи да немамо амбиција у овом такмичењу, али нам је првенство много важније. Већ сљедећи викенд нас очекује важан првенствени дуел у коме ћемо у Крупи на Врбасу бити гости мркоњићке Слободе - додао је Војводић.

Помоћни тренер Славије Драган Бјелица је истакао да нема шта да замјери својим играчима.

- Нисмо максимално концентрисано ушли у сусрет и веома брзо смо кажњени, али смо у наставку првог дијела били равноправан ривал. На жалост на почетку другог дијела остали смо са играчем мање, а Борац је реализовао пенал и то је било то. Без обзира на овај пораз учинком у првих шест кола морамо бити задовољни, јер је нама превасходан циљ пласман у Лигу за првака - рекао је Бјелица.

Прва лига

1. Слога (ГЦ)      6        5        1        0        15:5   16

2. Борац     5        4        1        0        9:1     13

3. Славија  6        4        0        2        11:10 12

4. Козара   6        3        1        2        7:7     10

5. Жељезничар СТ       6        2        2        2        9:7     8

6. Сутјеска           6        2        1        3        7:8     7

7. Слобода (МГ) 6        2        1        3        5:8     7

8. Текстилац        6        1        3        2        4:5     6

9. Алфа Модрича         5        1        2        2        7:9     5

10. Рудар Приједор     6        1        2        3        3:6     5

11. Подриње       6        1        2        3        2:5     5

12. Дрина   6        0        2        4        5:12   2

Дјечији камп

Гости Фудбалског клуба Борац и тренера Дарка Војводића на мечу против Славије били су чланови првог Дјечијег кампа који је у одржан на Тјентишту у јулу. Тада су и Бањалучани били на припремама на Тјентишу и упознали су се дјечацима и дјевојчицама из кампа. Том приликом Војводић их је позвао да буду гости “црвено-плавих”, што се и десило у суботу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана