Борац без петорице напада Бијељинце

Дарко Пашагић
Борац без петорице напада Бијељинце

Бањалука - У једном од најинтересантнијих дуела осмине финала Купа БиХ данас ће од 17 часова на Градском стадиону у Бањалуци снаге одмјерити прволигаш Српске Борац и премијерлигаш Радник.

Биће то дуел екипа које су већ освајале ово такмичење, Борац 2010, а Радник 2016. године, али и дуел тимова у којем Бањалучани посљедњих сезона муку муче са финансијама због којих су морали и у нижи ранг, док су Бијељинци неколико посљедњих сезона у самом врху елите БиХ.

“Црвено-плави” овај дуел дочекују осокољени побједом у дербију прволигашког каравана над Слогом из Горњег Црњелова послије које су избили на чело табеле.

- Сигурно да нам је та побједа још више подигла ионако добру атмосферу. Међутим, свима треба да буде јасно да нам је првенство ове сезоне приоритет, затим Куп Српске, па тек онда Куп БиХ. То, наравно, не треба да значи да ћемо Радник дочекати без мотива, већ желимо да покажемо да се у овом тренутку можемо носити и са премијерлигашима - нагласио је тренер Борца Дарко Војводић.

Бањалучани ће у овом сусрету бити ослабљени.

- Повријеђени су Милош Жеравица и Александар Поповић, Саша Кајкут се жали на умор, Немања Тркуља је болестан, док Делимир Бајић одрађује суспензију. Међутим, сигуран сам да ће сви који истрче на терен пружити максимум и очекујем да можемо да се пробијемо у четвртфинале - додао је Војводић.

Тренер Радника Младен Жижовић три године је као играч провео у редовима Борца.

- Био сам на Градском стадиону у турбулентно вријеме, али ме за Бањалуку вежу лијепе успомене. Имам доста пријатеља, али и фудбалера са којима сам редовно у контакту. Међутим, то нема никакве везе са овом утакмицом. Сматрам да смо изразити фаворити у овом сусрету, јер играмо у вишем рангу и овом тренутку имамо квалитетније играче, али побједника у куп утакмицама увијек је незахвално прогнозирати - рекао је Жижовић.

Бијељинци, који у посљедње вријеме пружају добре партије у првенству, али тешко долазе до бодова, у овом сусрету неће бити комплетни.

- У овом тренутку имамо доста ровитих и уморних играча и сигурно је да у Бањалуку неће путовати бар пет, шест играча, али сада не бих желио да лицитирам именима. Једно је сигурно, желимо да што даље догурамо у Купу и вјерујем да ћемо овај сусрет ријешити у своју корист у регуларних 90 минута - оптимиста је Жижовић.

Парови

У осталим паровима осмине финала састају се: 15.30 часова: Рудар Приједор - Клис (Бутуровић поље), ТОШК - ГОШК, Рудар (Какањ) - Сарајево, Звијезда (Г) - Звијезда 09, Младост Кикачи  - Слога (ГЦ), 17 часова: Зрињски - Крупа, 18,30 часова: Слобода (Тузла) - Широки Бријег. У овој фази такмичења игра се само једна утакмица, а ако послије 90 минута резултат буде изједначен, приступа се извођењу пенала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана