Борац без чуда, Букурешт ипак бољи

Д. Репија фото: В. Стојаковић
Борац без чуда, Букурешт ипак бољи

Бањалука: Европски пут Борац м:тела нажалост је прекинуо ЦСМ Букурешт. Румуни су у “Борику” потврдили да су квалитетнија екипа, па су послије 25:19 у првој утакмици вечерас славили са 29:23.

Пуна дворана, 3.000 гледалаца и атмосфера која одавно није била овако добра као да је била додатни тег за младу екипу Бањалучана.

Гости су буквално од првог минута држали ствари под контролом и на крају уписали шесту побједу у исто толико утакмица овогодишњег Челенж купа, те прошли међу четири најбоље екипе.

С обзиром да у својим редовима махом имају репрезентативце и далеко највећи буџет од свих екипа овог такмичења главни су фаворити за освајање пехара.

Бањалучани немају за чим да жале, пласманом у четвртфинале вјероватно су и надмашили очекивања, а у двомечу са Букурештом имали прилику да виде гдје су у односу на екипе које теже самом европском врху.

Осим повратка публике на трибине најпозитивније ствари свакако су афирмација и промоција младих играча.

Остаје само да се надамо да ће наставити да јаше позитивни талас, те да ће већ идуће године направити корак више, јер имају све предуслове за то. Историја, традиција, публика која воли и разумије рукомет, таленат...

Само да се поново стихијски не угаси искра која, чини се, овај пут, гори врло јако.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана