Бојан Унчанин сјео на клупу Вогошће: Једини задатак ући у доигравање

Синиша Котараш
Бојан Унчанин сјео на клупу Вогошће: Једини задатак ући у доигравање

Вогошћа - Некадашњи тренер Борац м:тела Бојан Унчанин наслиједио је Касима Каменицу на клупи Вогошће, тренутно шестопласирани тим на табели Премијер лиге.

Иако каже да није планирао нови ангажман до наредне јесени, ипак се врло брзо договорио о сарадњи са челницима Вогошће до краја ове сезоне, у којој ће једини циљ бити да се екипа избори за пласман у плеј-оф.

- Све се десило заиста брзо. Након што сам отишао са клупе првог тима Борца, наставио сам да радим са млађим категоријама и заиста нисам планирао да тражим неки нови ангажман. Поготово што сам још и именован за селектора јуниорске репрезентације БиХ. Међутим, услиједио је позив из Вогошће, потом и други, и договорили смо се о сарадњи до краја сезоне. Није ми било лако да прихватим позив, они су ове сезоне већ промијенили два тренера, Данијела Риђића и Касима Каменицу - нагласио је Унчанин.

До краја Премијер лиге остало је да буде одиграно још пет кола, али Унчанин истиче да вјерује да ова екипа може да се избори за једно од седам мјеста која воде у плеј-оф за првака.

- Иако сам тренирао само Срђана Гаврића у Приједору, остале играче добро познајем и вјерујем да неће бити проблема да се навикнемо једни на друге. Момци су у доброј физичкој форми, потребно је само мало више порадити на психолошком плану након неколико, за њих, непланираних пораза. Имамо до краја три гостујуће и двије домаће утакмице и план нам је да освојимо најмање девет бодова којима бисмо се пласирали негдје између четвртог и шестог мјеста - појаснио је Унчанин.

Деби на клупи Вогошће имаће у Високом против, ове сезоне веома јаке, екипе Босне.

- Они су доживјели врло неугодан пораз у Горажду и сада имају императив да се пред својом публиком оправдају. Ми смо, са друге стране, растерећени и то може да буде и одлучујуће - тврди Унчанин.

Што се тиче борбе за титулу, као фаворите види Грачаницу, Борац и Извиђач.

- Чини ми се да Босна полако отпада, док је кандидат број један Грачаница. Одмах уз њу је Борац, а ту је и увијек добри Извиђач. Ова два тима играће и финале Купа БиХ, предвиђам двије добре утакмице и навијам да Борац одбрани пехар - закључио је Бојан Унчанин.

КАРИЈЕРА

Бојан Унчанин каријеру је започео у редовима Борца, а осим “црвено-плавог” дреса, носио је дресове још само два клуба, београдског Партизана и Приједора. Што се тиче тренерског рада, први ангажман му је био у млађим категоријама ЖРК Борац, тада убједљиво најбоље екипе у БиХ. Потом преузима сениоре Приједора, затим Коњуха из Живиница, одакле је услиједио повратак у бањалучки Борац, а сада и одлазак у Вогошћу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана