Бојан Љубишић, рукометаш Борац М:тела: Европске утакмице памте се заувијек

Душан Репија
Бојан Љубишић, рукометаш Борац М:тела: Европске утакмице памте се заувијек

Бањалука - Прије пуних 14 година рукометаши Борца м:тел посљедњи пут су дочекали прољеће у Европи, а мечеви четвртфинала Челенџ купа против Вакер Туна из прве руке може да опише Бојан Љубишић, једини члан те генерације који и данас носи дрес Бањалучана.

Зато је искусни голман прави саговорник пред двомеч са Швијесом који дијели Борац од понављања успјеха из 2005. године. Европске утакмице, без обзира на име противника, су нешто за шта се живи и памте се заувијек. Баш то посљедњих дана прича млађим саиграчима додатно их мотивишући да буду најбољи када је најпотребније.

- Имао сам срећу да играм пред пуним “Бориком” и памтим те утакмице као да су јуче биле. Видим да и момци једва чекају нешто тако, видим да имају велику жељу и надам се најбољем. И зато је важно да први меч у Литванији одрадимо како треба - каже Љубишић.

Скаутирање Швијесе је скоро завршено, данас ће на тренингу бити увјежбани и посљедњи детаљи, јер у сутра у раним јутарњим часовима, експедиција “црвено-плавих” креће пут Виљнуса.

- Гледали смо много њихових утакмица и вјерујем да немају чиме да нас изненаде. Знамо да играју доста брзо, о двојици њихових најбољих играча је доста тога речено и написано... Искрено, више гледамо себе. Ако будемо прави резултат ће сигурно бити добар. Морамо да научимо да играмо на резултат, да у једном тренутку станемо и затворимо меч, што нисмо урадили против Слоге прије неколико дана. Сваки напад, сваки гол, све је јако битно. Више се плашим нас, али сам дубоко увјерен да ће све бити у најбољем реду - наглашава Љубишић.

Богато интернационално искуство и много оваквих и још важнијих мечева су иза одличног чувара мреже, али у садашњој екипи једну ствар посебно апострофира.

- Много тога сам видио у рукомету, на срећу играо у добрим клубовима и различитим земљама, али ово што ми сада имамо не сјећам се да сам некада имао у каријери. Момци смо стварно одлични, нема никаквих подјела, ми старији смо ту за њих не само када је ријеч о рукомету, него о било којем питању у животу. Стварно смо права екипа и то ми даје додатни разлог за оптимизам. Звучи као фраза, али бих сад потписао да не зауставим ниједну лопту, а да прођемо Литванце. Исто тако размишљају и моји саиграчи и то је оно што је врло позитивно - закључио је Љубишић.

Спреман и Рађеновић

Лијево крило Борца Бојан Рађеновић требало би да буде спреман за све напоре у Виљнусу, јер је у предвечерје пута кољено много боље него што је било послије утакмице са Слогом. Јуче је са екипом тренирао и Срђан Савић, тако да тренер Мирко Микић на располагању има све расположиве снаге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана