Бодирога: Српска напредује из године у годину

Срна
Бодирога: Српска напредује из године у годину

Београд - Прослављени српски кошаркаш Дејан Бодирога рекао је да обиљежавање 27. рођендана значи много за Републику Српску, која је данас слободна, сигурна и отворена за све њене грађане и дијели европске вриједности.

Бодирога каже да Република Српска напредује из годину у годину, те да је за српски народ значајно да се успјешни људи, који воде поријекло из Српске, једног дана тамо врате.

“Сви наши људи који воде порекло из Републике Српске имају у глави то да након завршених спортских или неких других каријера једног дана више времена проводе тамо где су им корени. Република Српска је део свих нас који смо отишли широм света и увек ће бити у нашим срцима где год ми били”, поручио је Бодирога за “Вечерње новости”.

Бодирога, коме је на Дан Републике Српске - 9. јануара у Бањалуци уручен Орден части са златним зрацима, изјавио је да је ово велика част и да за признање за њега има посебно значење јер су његови коријени из Херцеговине

“Орден је специфичан на свој начин, као и медаље које сам освајао. Наравно да ће имати посебно место у мом срцу. Ово је за мене значајно признање и обавеза да и убудуће промовишем вредности које обједињује спорт”, поручио је Бодирога.

Он каже да је подршка из Српске њему лично и репрезентацији Србије увијек много значила.

“Знали смо да имамо ветар у леђа од нашег народа широм света, где год се налази, а посебно нас је радовала подршка народа из свих делова Републике Српске. Драго ми је што смо сву ту љубав и енергију коју смо добијали од навијача и сународника вратили победама и освајањем многих медаља”, рекао је Бодирога.

Бодирога каже да настоји да буде изван политике и да његова интересовања дефинитивно нису везана за ту област, али је потврдио да је велики пријатељ са предсједавајућим Предсједништва БиХ Милорадом Додиком.

“Увек када се сретнемо попричамо, наравно између осталог и о кошарци. Председник Додик је велики навијач и познавалац кошарке. Прати кошарку и имамо много заједничких тема. Он је урадио велике ствари заједно са својим тимом за Републику Српску”, сматра Бодирога.

Он каже да је допринос Српској, као добром и лијепом мјесту за све, дао и кошаркашки камп који је организовао у Требињу 11 година, кроз који је прошло више од 3.000 деце из 20 земаља свијета.

“Кроз различите спортске и ванспортске активности учесници кампа су имали прилику да се увере у гостопримство, љубав и отвореност нашег народа. Био је то један успешан пројекат, јер спорт брише све границе и ствара пријатељства за цео живот”, рекао је Бодирога.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана