Бх. рукомет пред суспензијом ЕХФ

nezavisne.com
Бх. рукомет пред суспензијом ЕХФ

Рукометна репрезентација БиХ а ни клубови неће моћи да се такмиче на међународној сцени ако Рукометни савез БиХ до 20. августа не покаже јасну намјеру да уведе ред у бх. рукомет.

Европска рукометна федерација (ЕХФ) упутила је писмо Олимпијском комитету БиХ и Министарству цивлних послова БиХ у којем их је обавјестила да су упознати са несређеним стањем у РС БиХ.

“ЕХФ је јасно назначио да се под тренутним условима неће играти, односно да тренутно стање неће толеристи. Садашње стање је тако да РС БиХ нема канцеларију, нема рачун, нема пореску регистрацију и прате га политички проблеми, те дуг који је премашио три и пол милиона КМ. ЕХФ неће толерисати наставак таквог стања и уколико државни органи не заузму јасан став да се желе укључити у рјешавање проблема услиједиће суспензија свих клубова у европским такмичењима и репрезентације БиХ. Уколико држава буде спремна реаговати на прави начин онда је до 20. септембра потребно доставити мапу пута за организацију РС БиХ и план организације”, казала је Лејла Хаирлаховић, генерални секретар РС БиХ у оставци

Из ОК БиХ су казали да ће учинити све што могу да се избјегне најгоре.

“Олимпијски комитет БиХ ће реаговати на новонасталу ситуацију. Као и увијек када је неки проблем везан за струковни спортски савез у БиХ ми ћемо и овога пута преузети улогу медијатора. Уложићемо све своје ресурсе да избјегнемо суспензију. Затражићемо и хитан састанак у Министарству цивилних послова, а настојаћемо остварити и комуникацију са ЕХФ-ом”, рекао је Маријан Квесић, предсједник ОК БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана