Бањалука спремна за одбојкашки спектакл

Никола Лучић
Бањалука спремна за одбојкашки спектакл

Бањалука - Спортска дворана “Борик” биће спремна да угости најбоље српске одбојкашице које ће 7. септембра у бањалучком храму спорта одиграти пријатељски меч са Бугарском.

Договарање о посљедњим тактичким и организационим детаљима у вези са утакмицом било је тема састанка организационог одбора овог меча са представницима одбојкашких савеза Србије и Републике Српске. Чланови ОО уз генералног секретара ОСС Ивана Кнежевића искористили су прилику да обиђу дворану и увјере се да је све спремно за предстојећи спектакл.

- Још једном се показује да министарство има одличну сарадњу са одбојкашким савезима и РС и Србије. Надам се да ће одбојкашице приказати своју најбољу игру у септембру, очекујемо прави спектакл и пуну дворану. Обишли смо дворану и утврдили шта још треба да буде поправљено како би “Борик” спремно дочекао меч - рекао је предсједник организационог одбора Драган Јаћимовић, иначе замјеник министра спорта РС.

Увјерен да ће навијачи имати прилику да уживају у празнику одбојке је и сам Кнежевић, који је рекао да ће ово бити права увертира за “грације” пред Свјетско првенство у Јапану.

- Идеја која је покренута пре две године дошла је до реализације, Србија има доста навијача на овим просторима и желели смо да направимо један велики спектакл. Наступићемо у најјачем саставу, а бићемо јачи и за Мају Огњеновић која се вратила у тим након паузе - рекао је Кнежевић.

Да је сарадња двају савеза на завидном нивоу, потврдио је предсједник ОС Републике Српске Милутин Поповић који је рекао да ће улаз на утакмицу бити слободан, али ће се штампати улазнице како би био избјегнут било какав неспоразум.

- Мислим да су сви услови за један велики спектакл испуњени. Бањалука ово заслужује и сигуран сам да ћемо  уживати - рекао је Поповић.

Отворени тренинг

Представници оба савеза искористили су прилику да посјете одбојкашице Србије које се тренутно припремају на Палама. Разговарано је о самим условима, а било је говора и о могућности одржавања отвореног тренинга којем би могли да присуствују и сви навијачи српских одбојкашица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана