Бањалучани убијеђени у славље

Синиша Котараш
Бањалучани убијеђени у славље

Бањалука - Одлучујућа утакмица за првака БиХ између браниоца титуле Извиђача и Борац м:тела на програму је вечерас у Љубушком, са почетком у 20 часова. Бањалучани су упутили приговор на понашање комесара за такмичење Зденка Алпезе, али су ипак пристали на одигравање овог меча, увјерени да на паркету могу да остваре циљ, а он се зове титула.

И док су челници клуба водили мали рат са комесаром и савезом, стручни штаб и играчи су покушали и, према ријечима Бојана Рађеновића, успјели да тај проблем потисну у други план и припреме се за одлучујућу утакмицу.

- Мислим да смо успели да изигноришемо све то што се дешавало. Једноставно смо се потрудили да не читамо ништа у вези с тим проблемима јер нисмо желели да нас било шта поремети - рекао је Рађеновић.

Сви првотимци су оптимисти и увјерени да ће славити послије утакмице.

- Мислим да можемо да завршимо оно што смо започели освајањем Купа БиХ, када смо и најавили јуриш на дуплу круну. Ова екипа то апсолутно може, верујем у себе, саиграче и стручни штаб и убеђен сам да можемо остварити тај циљ - категоричан је Рађеновић.

За само мјесец Извиђач и Борац су одиграли већ четири међусобне утакмице, двије су добили Бањалучани, једна је завршена ремијем, док је Извиђач први пут славио прије три дана.

- Мислим да ће срце и већа жеља преломити утакмицу. Верујем да више желимо победу јер смо ове сезоне одиграли прегршт утакмица и да смо од старта, уз све дужно поштовање ривалима, највише желели овај трофеј. Одиграли смо те четири утакмице и не верујем да ће бити неких великих тактичких изненађења. Ко буде боље и паметније играо, али и направио мање грешака, може да се нада титули - каже Рађеновић који је на посљедњем мечу у Љубушком постигао чак 11 погодака.

Говорећи о Извиђачу, Рађеновић је нагласио да је у питању заиста добра екипа, ривал достојан финала за првака.

- Јако коректна и уиграна екипа, са доста младих играча. Чак им је најмлађи играч на терену лидер у игри (Милан Вукшић) и то ради заиста одлично. Екипа за респект против које се мора играти максимално свих 60 минута - закључио је Рађеновић.

О наставку након мајсторице

Када је стигао у Бањалуку, Рађеновић је потписао једногодишњи уговор који му истиче овог љета.

- Да се мало нашалим, уговор са Борцем ме веже до вечерас и истиче по завршетку утакмице. Нисам још причао са управом о новој сарадњи јер, искрено, није било ни место ни време за разговоре такве врсте. Да ми прво завршимо започето, а онда ћемо видети шта и како даље. Свакако да размишљам о каријери, имам доста опција, а једна од њих је и останак у Бањалуци. Од самог доласка свидело ми се све, град, клуб, саиграчи и навијачи, тако да је све отворено - тврди Рађеновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана