Banjalučani krenuli u stvaranje tima za Prvu ligu Republike Srpske

Siniša Kotaraš
Banjalučani krenuli u stvaranje tima za Prvu ligu Republike Srpske

Banjaluka - Nakon Nikole Mazića i Demira Jakupovića, novi članovi banjalučkog Borca su i dojučerašnji kapiten Sutjeske iz Foče, sjajni vezista Nikola Mojović (27), te mladi lijevi bek, Đorđe Ćosić (22).

Riječ je o fudbaleru koji je ponikao u Drini iz Zvornika, a potom jednu sezonu proveo u mostarskom Zrinjskom te jednu na pozajmici u Vitezu.

Nakon što je postalo jasno da će Banjalučani naredne sezone igrati Prvu ligu Republike Srpske, na Gradskom stadionu je postalo “veoma živo” jer su čelnici Borca krenuli u pravljenje novog tima.

- Ono što je sada sigurno to je da u Borcu ostaju Aleksandar Radulović, Goran Vukliš, Miloš Žeravica, Danijel Majkić, Bojan Burazor, Siniša i Stefan Dujaković, Miloš Čudić i Neven Bunić, kao neka okosnica tima za predstojeću sezonu. Tu su i ova pojačanja, a svakako da ćemo nastojati da do početka priprema zaokružimo ekipu sa još nekoliko kvalitetnih fudbalera, prije svih napadača - istakao je novi predsjednik Banjalučana Vico Zeljković.

Što se tiče odlazaka, sigurno je da dres Borca u narednoj sezoni neće nositi Mladen Veselinović, Nemanja Janičić i Branko Ojdanić, a njihovim stopama će i prvi strijelac, Petar Kunić, te iskusni Bojan Puzigaća, koji je na meti Krupe.

- Neizvjestan je i status Nemanje Trkulje, predstoje nam razgovori sa Markom Savatovićem, a Predrag Zekanović će, iako ima važeći ugovor, u redove novog premijerligaša, Zvijezde 09. Oni će na sebe preuzeti obavezu da isplate Slobodi iz Mrkonjić Grada trening kompenzaciju za Zekanovića u iznosu od 19.500 KM - pojasnio je Zeljković, uz napomenu da će Borac, ukoliko uprava uspije da do kraja ove kalendarske godine riješi bar polovinu preostalog duga, jurišati na prvo mjesto i povratak u Premijer ligu.

Banjalučane će i u narednoj sezoni sa klupe predvoditi harizmatični Darko Vojvodić, koji je prozivku igrača i početak priprema zakazao za 5. jul.

- Žao mi je što nećemo igrati Premijer ligu jer smo to na terenu zaslužili, ali je realnost ovakva kakva je. U svemu tome dobro je da je riješen taj problem sa “Džajom”, kao i tendencija vraćanja ostalih dugova, što i nama daje stimulans za dobar rad, ali i obavezu povratka u najviši rang takmičenja - naglasio je Vojvodić.

Prema njegovim riječima, Borcu će biti mnogo teže da izbori povratak u Premijer ligu nego što je to bio slučaj prije dvije godine.

- Ligu moramo shvatiti maksimalno ozbiljno jer nam niko ništa neće pokloniti, niti nam se na terenu skloniti. Tako se i moramo ponašati već od prvog dana priprema - kategoričan je Vojvodić.

Inače, planirano je da najveći dio priprema bude odrađen u Banjaluci, dok bi se od sedam do deset dana provelo najvjerovatnije na Tjentištu, gdje bi se i odigralo nekoliko kontrolnih utakmica.

Procenat od Vranješa

Transfer nekadašnjeg prvotimca Borca Ognjena Vranješa, iz AEK-a u Anderleht, obradovao je čelnike “crveno-plavih”.

- Naravno da je ova vijest veoma značajna za nas jer imamo pravo na određeni procenat od njegovog transfera. Trenutno nisam siguran koliki je iznos u pitanju, ali će on, u svakom slučaju, za nas biti izuzetno značajan - potvrdio je Vico Zeljković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana