Aplauz publike u Visokom sve govori

Dušan Repija
Aplauz publike u Visokom sve govori

Doboj - Veliko iznenađenje napravili su rukometaši Sloge koji su deklasirali favorizovanu Bosnu u Visokom (40:28) i plasirali se u polufinale prvenstva BiH, gdje će im rival biti Izviđač.

 

 

 

Najbolja partija u sezoni došla je u najvažnijem trenutku. Dobojlije su u prvom meču (31:28) nagovijestile da mogu među četiri najbolje ekipe, a onda su im se u potpunosti posložile kockice na jednom od najvrućih terena u ligi. Momci Danka Panića jakim tempom i brzim akcijama u potpunosti su kontrolisali igru svih 60 minuta, te zaslužili aplauze domaće publike.

- Sve nam je išlo od ruke, golman Milutin Bogdanović bio je odličan, a 40 postignutih golova govori kako smo igrali u napadu. Slobodno mogu da kažem da smo premašili očekivanja, jer smo na mala vrata ušli u plej-of, ali je bilo evidentno da dižemo nivo igre u finišu ligaškog dijela. Poseban utisak na momke i mene, kao i prijatelje kluba, ostavila je visočka publika, koja je u posljednjih 15 minuta pozdravljala svaki naš potez. Prošao sam mnogo u karijeri kao igrač, ali ovo mi se nikada nije desilo, bar ne u ovolikoj mjeri - rekao je Panić.

Najviše problema Bosni zadavali su Stefan Janković i Luka Karanović, koji su postigli po sedam pogodaka. Posebno važna bila je rola Karanovića, koji je u jednom periodu prvog poluvremena ušao u seriju i bukvalno sam povećavao prednost svog tima.

Vremena za slavlje nema mnogo, jer već sutra u Doboj dolazi aktuelni šampion Izviđač, koji ima ambiciju da ponovi prošlogodišnji rezultat.

- Imamo pravo da se nadamo još jednom skalpu. Na ruku nam ide što nas protivnici ne shvataju previše ozbiljno, potpuno smo rasterećeni i samim tim vrlo opasni. Ukoliko ponovimo igru iz dvomeča sa Bosnom mislim da možemo napraviti još jedan korak, iako će biti vrlo teško, jer je Izviđač odlična ekipa - rekao je Panić.

Kup RS dao krila

Trofej Kupa Republike Srpske dao je krila rukometašima Sloge koji su sa dvije odlične partije u Trebinju sami sebi dokazali da mogu mnogo.

- Sada igramo sa mnogo više samopouzdanja. Sport se igra zbog trofeja i uvijek je lijepo kada odete do samog kraja. Sa druge strane, jedna pobjeda tjera vas da i sutra sa još više energije idete po drugu - rekao je Panić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana