Аплауз публике у Високом све говори

Душан Репија
Аплауз публике у Високом све говори

Добој - Велико изненађење направили су рукометаши Слоге који су декласирали фаворизовану Босну у Високом (40:28) и пласирали се у полуфинале првенства БиХ, гдје ће им ривал бити Извиђач.

 

 

 

Најбоља партија у сезони дошла је у најважнијем тренутку. Добојлије су у првом мечу (31:28) наговијестиле да могу међу четири најбоље екипе, а онда су им се у потпуности посложиле коцкице на једном од најврућих терена у лиги. Момци Данка Панића јаким темпом и брзим акцијама у потпуности су контролисали игру свих 60 минута, те заслужили аплаузе домаће публике.

- Све нам је ишло од руке, голман Милутин Богдановић био је одличан, а 40 постигнутих голова говори како смо играли у нападу. Слободно могу да кажем да смо премашили очекивања, јер смо на мала врата ушли у плеј-оф, али је било евидентно да дижемо ниво игре у финишу лигашког дијела. Посебан утисак на момке и мене, као и пријатеље клуба, оставила је височка публика, која је у посљедњих 15 минута поздрављала сваки наш потез. Прошао сам много у каријери као играч, али ово ми се никада није десило, бар не у оволикој мјери - рекао је Панић.

Највише проблема Босни задавали су Стефан Јанковић и Лука Карановић, који су постигли по седам погодака. Посебно важна била је рола Карановића, који је у једном периоду првог полувремена ушао у серију и буквално сам повећавао предност свог тима.

Времена за славље нема много, јер већ сутра у Добој долази актуелни шампион Извиђач, који има амбицију да понови прошлогодишњи резултат.

- Имамо право да се надамо још једном скалпу. На руку нам иде што нас противници не схватају превише озбиљно, потпуно смо растерећени и самим тим врло опасни. Уколико поновимо игру из двомеча са Босном мислим да можемо направити још један корак, иако ће бити врло тешко, јер је Извиђач одлична екипа - рекао је Панић.

Куп РС дао крила

Трофеј Купа Републике Српске дао је крила рукометашима Слоге који су са двије одличне партије у Требињу сами себи доказали да могу много.

- Сада играмо са много више самопоуздања. Спорт се игра због трофеја и увијек је лијепо када одете до самог краја. Са друге стране, једна побједа тјера вас да и сутра са још више енергије идете по другу - рекао је Панић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана