Аничић и Батар срушили Румуне

Дарко Пашагић
Аничић и Батар срушили Румуне

Анталија - У првој пријатељској утакмици у Анталији фудбалери Борца савладали су румунског трећелигаша Чикзераду Мијеркуреу Чиук са 2:0.

Бањалучани су већ у првом дијелу сусрета показали знатно више од ривала, али нису успјели затрести мрежу. На први погодак чекало се до 57. минута када је Игор Аничић са дистанце погодио за 1:0. Други гол постигнут је самом финишу сусрета, тачније у 88. минуту када је послије корнера који је извео Аничић најприсебнији био Бојан Батар и поставио коначан резултат овог сусрета који је по кишном времену одигран пред тридесетак гледалаца.

- И прије меча сам говорио да нам је резултат у овом сусрету најмање важан, али је лијепо када се побиједи. Задовољан сам игром и залагањем, поготово чињеницом да смо у потпуности надтрчали Румуне - нагласио је шеф стручног штаба Борца Дарко Војводић.

У овом сусрету због повреда нису наступили Милош Жеравица, Синиша Дујаковић и Никола Кујунџић, док прилику да бар дио меча проведу на терену нису добила тројица јуниора голман Лука Дамјановић, Андреј Боснић и Вук Вујмиловић.   

- Као што је познато Жеравица нам се каснио прикључио, док Дујаковић ради по посебном програму. Што се тиче ових млађих има још пуно прилика да покажу шта знају - наставио је Војводић.

Прилику да наступи у потпуности је искористи Батар, који се уписао у стријелце.

- Драго ми је што сам погодио противничку мрежу, али најмање је битно ко је постигао гол. Важно је да смо побједом отворили серију контролних утакмица у Анталији. Имамо стварно фантастичне услове и штета је не искористити их на прави начин. Сви смо увјерени да ћемо потпуно спремно дочекати наставак сезоне и да ћемо остварити примарни циљ, а то је освајање шампионске титуле и повратака у Премијер лигу. Што се тиче Купа БиХ и на том плану сам оптимиста. Сигуран сам да ћемо далеко догурати, зашто не и до самог пехара - истакао је Батар.

Наредни противник Бањалучана у Анталији биће руски премијерлигаш Ахмат из Грозног, а овај сусрет игра се сутра од 9 часова.

- Биће то далеко снажнији ривал, али и право мјерило нашег квалитета. Очекујем поново да се искажемо тркачки, али и да се Русима супротставимо што је јаче могуће.  Послије тога играмо 4. фебруара у 13.30 часова са бугарском Витошом, а ривал четири дана касније у 15 часова је казахстански Атирај - додао је Војводић.

Састав “црвено-плавих”

Борац је утакмицу против румунског трећелигаша Чикзераде Мијеркурее Чиук почео у саставу: Тополовић, Радуловић, Ћосић, Рунић, Јаничић, Даниловић, Милутиновић, Мојовић, Јакуповић, Кајкут, Зиљкић. У наставку сусрета у игру су улазили још: Саватовић, Бајић, Ст. Дујаковић, Буразор, Зарић, Батар, Шикањић, Поповић, Турањанин, Арсић, Аничић и Пајчин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана