Александар Вукотић демантовао да је дао гол за Беверен: Нисам ја, већ Ван Дам

Дарко Пашагић
Александар Вукотић демантовао да је дао гол за Беверен: Нисам ја, већ Ван Дам

Беверен - У званичном дебитантском наступу за Васланд Беверен бивши фудбалер Крупе Александар Вукотић играо је свих 90 минута, а његов клуб донио је вриједан бод са гостовања код Зулте Варегема играјући 2:2.

Већина спортских медија и портала у Белгији пренијела је да је изједначујући гол постигао управо Вукотић, али он уз осмијех каже да није било тако.

- Домаћин је головима у трећем и 65. минуту водио са 2:0, а онда је Црногорац Александар Бољевић у 85. смањио на 1:2, да би нам у трећем минуту судијске надокнаде капитен Јоаким ван Дам донио вредан бод. Изједначујући погодак постигнут је после прекида, истина, био сам близу, али нисам ја погодио - истакао је Вукотић.

Веома је задовољан дебијем, али и свим оним што је доживио у прва два мјесеца боравка у Белгији.

- Најважније је да сам одиграо свих 90 минута на својој позицији штопера и да су ми послије утакмице многи прилазили и честитали на доброј партији. Све остало је идеално, још се навикавам, али се већ види много већи професионализам него у БиХ и Србији - наставио је Вукотић.

Прве дане у Белгији поднио је лакше јер су уз њега у тиму још двојица играча са простора бивше Југославије.

- Црногорца Бољевића већ сам споменуо, а ту је и Хрват Карло Лулић. Уз њих је некако лакше, највише времена проводимо заједно и за сада је стварно све онако како само могу пожелети - рекао је Вукотић.

Амбиције Васланд Беверена у управо започетој сезони су да се покуша остварити бољи пласман него у прошлом шампионату.

  • Били су 12, али сада желе пробој у горњи део табеле, можда да се боре и за европску сцену. Биће тешко, јер су клубови веома квалитетни, али видећемо. Борићемо се како знамо и умемо и верујем да ће се труд на крају исплатити - додао је Вукотић.

Крупа

Према ријечима Вукотића, вријеме проведено у Крупи остаће му у трајном сјећању.

- У свакодневном сам контакту са играчима, тренерима, али и члановима управе. Драго ми је што су добро стартовали. Четири бода из две утакмице није мало. Штета што нису победили и Широки Бријег. Очекујем да и ове сезоне направе добар резултат - нагласио је Вукотић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана