Александар Вујић, предсједник Кошаркашког клуба Леотар: За елиту треба дупло више пара

Милан Зубовић
Александар Вујић, предсједник Кошаркашког клуба Леотар: За елиту треба дупло више пара

Требиње - Славље послије освајања титуле шампиона Републике Српске полако сплашњава у редовима Леотара, а управа прави планове како да обезбиједи буџет за нову сезону.

Свима је јасно да са садашњим играчким кадром као и новчаним средствима која су имали на располагању неће моћи равноправно парирати осталим екипама те да су појачања пријеко потребна.

- Новац је највећи проблема као увијек и тешко да сада можемо баратати бројевима и буџетом којим ћемо располагати за идућу сезону, али је сигурно да ће нам требати двоструко више у односу на прошлу. За годину и по колико је ова управа на окупу “пружали” смо се колико смо могли и сезону смо изнијели са седам-осам играча. Надам се да ће нам град помоћи још више као и спонзори, јер смо вратили повјерење добрим играма и шампионском титулом, али без адекватне помоћи нећемо остварити зацртане циљеве - изјавио је предсједник Леотара Александар Вујић.

Екипу ће и даље водити Дражен Шегрт, који је дошао на кормило прије двије године умјесто Радослава Иванковића, када је Леотар у Лиги за опстанак БиХ изгубио шансе да сачува статус.

- Шегрт остаје тренер и испунио је оно што смо очекивали од њега и био је један од првих који су кренули у операцију оздрављења клуба са свим осталим људима који су се јавили и понудили помоћ. У међувремену су му се придружили Вукоје и Комар, па вјерујемо да су у стању изнијети терет играња у вишем рангу - истакао је Вујић.

Већ сада су евидентне промјене у играчком кадру, а одређени планови већ постоје.

- Прво ћемо да обавимо разговоре са играчима који су донијели титулу и сачуваћемо костур екипе док нам је намјера да вратимо домаће играче који су нас напустили након испадања из Лиге БиХ. Ако успијемо да вратимо половину оних који су тада отишли вјерујем да ћемо без проблема изборити опстанак. Радује нас добра атмосфера и амбијент око клуба па очекујемо да формирамо квалитетну екипу. Титула шампиона Републике Српске велика је част, али и обавеза јер на достојан начин морамо репрезентовати град и клуб. Нећемо се заустављати на томе и желимо да будемо стабилни чланови највишег ранга, али идемо корак по корак и пред нама је дуго љето склапања екипе и припрема за ново такмичење - казао је Вујић.

 

Похвала Борцу

Вујић је захвалио Борцу на пријатељском односу током финалне серије плеј-офа.

- Морам да похвалим коректност свих људи у КСРС, као и у Борцу, који су оставили утисак одличног домаћина, док је све прошло без и најмањег проблема, иако је био велики улог у игри. Све је протекло у другарској атмосфери и није било ни налик на нека немила дешавања из региона, која су обиљежила протекли период. Све похвале управи Бањалучана због односа према клубу и надам се да ће идуће сезоне успјети да постану шампиони - рекао је Вујић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана