Александар Васић вјерује у успјешно прољеће Радника: Имамо екипу за пето мјесто

Дарко Пашагић
Александар Васић вјерује у успјешно прољеће Радника: Имамо екипу за пето мјесто

Будва - Један од најискуснијих првотимаца Радника Александар Васић вјерује да ће бијељински премијерлигаш бити много јачи него јесенас, иако је током зимске паузе екипа доживјела велики број промјена.

По његовим ријечима можда и највећи хендикеп за екипу биће одлазак Душана Мартиновића, који је одлучио да престане професионално да се бави фудбалом.

- Сигурно је да ће нам наш капитен много недостајати, због своје мирноће и искуства, али шта да се ради. Ипак, сматрам да без обзира на силне промјене, поготово у задњој линији, да ћемо у наставку сезоне бити успјешнији него јесенас и поправити положај на табели - рекао је 28-годишњи фудбалер који је у редове Радника дошао почетком 2015. године.

Први дио првенства Радник је завршио на седмој позицији, али је пласман могао да буде знатно бољи, с обзиром на то да су у посљедња четири кола освојили само бод од могућих 12.

- Тешко је рећи шта нам се десило, али је јасно да смо јесенас имали далеко мањи фонд играча, што се посебно осјетило у утакмицама када смо имали по неколико повријеђених или кажњених. Уз све то у појединим утакмицама нисмо имали ни среће. Сада је потпуно другачија ситуација, јер практично на свакој позицији имамо по двојицу играча и на стручном штабу је само да направи прави избор. Уколико се све посложи како треба, мислим да можемо стићи до петог мјеста и поновити прошлосезонски пласман  - наставио је Васић.

Припреме у Будви теку по плану, а одигран је и први сусрет у коме је тим из Семберије послије преокрета савладао Рудар из Пљеваља са 2:1. Повели су Црногорци у 54. минуту, али су Бијељинци головима Велибора Ђурића и Јована Мотике стигли до побједе.

- Друга утакмица, друга побједа, јер смо пред полазак у Црну Гору побиједили Орашје са 2:0. Међутим, овој фази припрема су резултати у другом плану, јер је најважније да се екипа добро припреми, али и да се новајлије уклопе у наш систем игре. За сада све то тече по плану и надам се да ће тако и остати. Оно што је најважније да имамо одличне услове за рад и да за сада нема повреда. Наредни меч играо у сриједу против Морнара из Бара - додао је Васић.

Стигао Хаирлаховић

Припремама Радника на Црногорском приморју од јуче се придружио и фудбалер Зрињског Исмар Хаирлаховић, кога је троструки узастопни шампион позајмио Бијељинцима до краја ове сезоне. Овај 23-годишњак, који игра на позицији офанзивног везног није се баш јесенас наиграо код Блажа Слишковића и забиљежио је само шест наступа уз једну асистенцију.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана