Александар Новаковић у Осијеку бацио куглу 19,63 метра: Без веће подршке тешко до Токија

Никола Лучић
Александар Новаковић у Осијеку бацио куглу 19,63 метра: Без веће подршке тешко до Токија

Бањалука - Хицем од 19,63 метара на митингу у Осијеку, члан Атлетског клуба Борац Александар Новаковић оборио је рекорд Републике Српске и показао да му, уз мало већу подршку, није недостижна ни олимпијска норма за Токио 2020, која износи 20,50 метара.

Посљедњи резултат Новаковића сврстава у ред озбиљних бацача кугле, што се могло и наслутити, јер је видљив његов напредак из године у годину. У односу на митинг у Осијеку 2018. поправио је резултат за више од метра и све је ближе магичној граници 20,00.

- Презадовољан сам и нема ријечи којима могу описати како се осјећам. Био ми је то први митинг у сезони на отвореном, а већ се много тога посложило. Иако вријеме није било најбоље успио сам да дођем до рекорда каријере и с пуно оптимизма гледам ка сљедећим такмичењима. Слиједе ми надметања у Словенији и Хрватској и надам се да ћу ускоро додатно поправити резултат - рекао је Новаковић.

Његов тренер Златан Шеранић поручио је да га није изненадио сјајан резултат, али је за највише домете, попут пласмана на Олимпијске игре, потребна много већа подршка, јер клуб није у стању да сам сноси све трошкове.

- Очекивали смо и увијек очекујемо добре резултате зато што радимо систематски и тежимо најбољим стварима. Надамо се да ћемо у наредном периоду наставити у истом ритму, али нам је неопходна већа подршка јер највиши домети изискују велика новчана средства. Александар је један од највећих талената на овим просторима, међутим, наш клуб није толико моћан и потребно је да се још неко укључи у цијелу причу, како би направио корак напријед. Он дефинитивно посједује квалитет и то се не доводи у питање - нагласио је Шеранић.

Да је тако сматра и један од тренера у Борцу, Небојша Матијевић, а како каже, од круцијалног значаја је да људи схвате да је стварање олимпијца пројекат у који мора да се укључи шира друштвена заједница.

- Уз праву подршку вјерујем да Александар има у себи снаге и квалитета за резултате који постижу много искуснији бацачи кугле од њега. Клуб даје колико може, а његов тренер и он раде врхунски посао и заслужили су да то буде награђени за то - закључио је Матијевић.

Пезер му помаже

БиХ има три врхунска бацача кугле, Хамзу Алића, Кемала Мешића и Месуда Пезера, који много помаже Новаковићу.

- Добри смо другови, тренирамо заједно кад год је то могуће и много ми помаже савјетима. Искуснији је од мене и може много да ми помогне - рекао је Новаковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана