Zvezdu sada svi shvataju ozbiljno

Dušan Repija
Zvezdu sada svi shvataju ozbiljno

Banjaluka - Pobjeda protiv Liverpula koja je odjeknula u svim krajevima svijeta, osim direktnih benefita koji se, prije svega, ogledaju u profitu, već donosi ono što je dalekosežno mnogo važnije, poštovanje kakvo je klub nekada imao.

Bivši šampion Evrope godinama je slavio prolazak ponekog kola u kvalifikacijama, ali se putešestvije neslavno završavalo još duboko u sezoni kupanja. Loše poslovanje, milionski dugovi i nedostatak vizije čelnika koji su se smjenjivali ponekad češće nego treneri, iako ni u ovoj kategoriji nije nedostajalo turbulencija, polako odlaze u istoriju. Prošlogodišnji ulazak u grupnu fazu Lige Evrope i “prezimljavanje” poslije dvije i po decenije nadograđeni su ove godine ulaskom u elitu - mnogi bi rekli tamo gdje je mjesto šampionu Evrope iz 1991. godine. Samim plasmanom u grupnu fazu Lige šampiona napravljen je uspjeh kakav su čekale generacije, a skalp kakav je ostvaren u utorak ne pamte oni rođeni poslije 1990, čak i nekoliko godina ranije. S druge strane, utakmice u Parizu i Liverpulu pokazuju da je Zvezda još miljama daleko od evropskog krema, što nije nikakva novost, ali je jedna ovakva pobjeda definitivno natjerala rivale u grupi C da se ozbiljnije spremaju za meč.

- Sve je otvoreno. Samo dva boda dijele sve timove u grupi. Sljedeća utakmica protiv Crvene zvezde je ključna - rekao je kapiten Napolija Marek Hamšik.

Na početku kampanje vjerovatno su svi rivali Beograđana u “grupi smrti” unaprijed upisali šest bodova, ali su se Napolitanci i Englezi već okliznuli. Zvezda teoretski može i da prođe u drugi krug, a ako i ne prođe dalje, direktno odlučuje o učesnicima osmine finala. Fudbaleri Napolija i Crvene zvezde igraju 28. novembra, a istog dana u Parizu gostuje Liverpul. Liverpul je prvi u grupi sa šest bodova, po pet imaju PSŽ i Napoli, a Zvezda četiri.

Pavkov uz Kejna i Ronalda

Drugi gol Milan Pavkova protiv Liverpula nalazi se u konkurenciji za najbolji u četvrtoj rundi takmičenja. Protivkandidati momku iz Begeča su Kristijano Ronaldo (Juventus), Rahim Sterling (Mančester siti) i Otavio (Porto). Ujedno, korpulentni napadač je kandidat i za igrača runde, uz Rijada Mareza (Mančester siti), Harija Kejna (Totenhem) i Karima Benzemu (Real Madrid). Junake četvrtog kola biraju posjetioci sajta UEFA na kojem mogu da glasaju za svoje favorite.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana