Звезду сада сви схватају озбиљно

Душан Репија
Звезду сада сви схватају озбиљно

Бањалука - Побједа против Ливерпула која је одјекнула у свим крајевима свијета, осим директних бенефита који се, прије свега, огледају у профиту, већ доноси оно што је далекосежно много важније, поштовање какво је клуб некада имао.

Бивши шампион Европе годинама је славио пролазак понеког кола у квалификацијама, али се путешествије неславно завршавало још дубоко у сезони купања. Лоше пословање, милионски дугови и недостатак визије челника који су се смјењивали понекад чешће него тренери, иако ни у овој категорији није недостајало турбуленција, полако одлазе у историју. Прошлогодишњи улазак у групну фазу Лиге Европе и “презимљавање” послије двије и по деценије надограђени су ове године уласком у елиту - многи би рекли тамо гдје је мјесто шампиону Европе из 1991. године. Самим пласманом у групну фазу Лиге шампиона направљен је успјех какав су чекале генерације, а скалп какав је остварен у уторак не памте они рођени послије 1990, чак и неколико година раније. С друге стране, утакмице у Паризу и Ливерпулу показују да је Звезда још миљама далеко од европског крема, што није никаква новост, али је једна оваква побједа дефинитивно натјерала ривале у групи Ц да се озбиљније спремају за меч.

- Све је отворено. Само два бода дијеле све тимове у групи. Сљедећа утакмица против Црвене звезде је кључна - рекао је капитен Наполија Марек Хамшик.

На почетку кампање вјероватно су сви ривали Београђана у “групи смрти” унапријед уписали шест бодова, али су се Наполитанци и Енглези већ оклизнули. Звезда теоретски може и да прође у други круг, а ако и не прође даље, директно одлучује о учесницима осмине финала. Фудбалери Наполија и Црвене звезде играју 28. новембра, а истог дана у Паризу гостује Ливерпул. Ливерпул је први у групи са шест бодова, по пет имају ПСЖ и Наполи, а Звезда четири.

Павков уз Кејна и Роналда

Други гол Милан Павкова против Ливерпула налази се у конкуренцији за најбољи у четвртој рунди такмичења. Противкандидати момку из Бегеча су Кристијано Роналдо (Јувентус), Рахим Стерлинг (Манчестер сити) и Отавио (Порто). Уједно, корпулентни нападач је кандидат и за играча рунде, уз Ријада Мареза (Манчестер сити), Харија Кејна (Тотенхем) и Карима Бензему (Реал Мадрид). Јунаке четвртог кола бирају посјетиоци сајта УЕФА на којем могу да гласају за своје фаворите.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана