Звездино скандалозно друго полувријеме оставило Будућност у животу

Б92
Звездино скандалозно друго полувријеме оставило Будућност у животу

Кошаркаши Црвене звезде поражени су у трећем мечу финалне серије АБА лиге од Будућности резултатом 80:72.

Будућност је остала у игри за одбраном титуле АБА лиге и опстанком у Евролиги, пошто је побједила у мечу у којем је Звезда имала меч лопту.

Подгоричани су обезбједили и четврти меч у серији, који ће бити одигран за два дана, у петак, на истом мјесту.

Највећи проблем за Звезду била је реализација, која је у првом полувремена била одлична (50 поена), а у другом скандалозна (22 поена).

Навијачи Будућности, популарни “варвари”, и прије самог почетка меча припредили су паклену атмосферу за играче црвено-бијелих, али тада није било инцидената.

Утакмица је, као и претходне двије, почела у нешто неефикаснијем ритму. Цирбес је користио асистенције саиграча, док је на другој страни вукао Норис Кол.

Прва разлика настала је уласком Кеј-Сија Риверса на терен, који је био убједљиво најбољи актер првог полувремена. Он је крајем прве дионице и током друге доминирао и погађао малтене све што је хтио, а после 20 минута игре имао чак 19 поена.

Највећу предност гости су направили средином друге четвртине, када су послије нових поена Риверса отишли на +12 (46:34).

Тај резултат дошао је након што је невјероватну глупост направио центар домаћина Гога Битадзе, који је послије безазлене расправе са Риверсом Американца одгурнуо шаком у предјелу лица и зарадио неспортску грешку, а проблем за Подгоричане “подебљан” је техичком клупи.

Црвено-бијели су то фантастично искористили, отишли на поменуту двоцифрену предност, али већ крајем полувремена мало пали и на паузу отишли са “само” +5.

У другом полувремену видјели смо тотално другачију Звезду, али и Будућност.

Ништа није полазило за руком за црвено-бијеле, који су у прва два меча, а и већим дијелом у првом полувремену ове утакмице, углавном погађали шта су хтјели. Будућност је заиграла чвршће у одбрани, али је прије свега преокрету допринијела гостујућа екипа, која је и из отворених позиција била непрецизна.

Гости су повели 55:50, а онда су до краја четвртине, до чијег краја је које у том тренутку било више од половине, постигли само три поена (а укупно осам).

Ништа боље није било по црвено-бијеле ни у четвртој четвртини.

У посљедњих 10 минута Будућност се у тренуцима “нудила” Звезди, али гости и даље нису могли да погоде ни отворене шутеве, а често су губили лопте. Статистика је на крају открила да је екипа из Подгорице противницима украла 9 лопти, док је исти број на другој страни био на нули.

Посљедњу прилику српски шампион је пропустио када је Коти Кларк на три минута до краја неспортси фаулирао Фајеа. Тада је било -7, али је Кеј-Си Риверс, који је све погодио у првом полувремену, промашио нови шут и других 20 минута завршио са 0/7 из игре.

Убједљиво најбољи у побједничком саставу био је Норис Кол са 20 поена и седам скокова. Коти Кларк је додао 14, док је Едвин Џексон имао десет.

Код црвено-бијелих истакао се Риверс са 19 поена (све у првом полувремену), а пратили су га Човић са десет поена и четири асистенције и Берон са 12 поена, али 2/7 из игре. Цирбес је додао десет поена.

Четврти меч финала игра се у дворани “Морача” у петак од 19 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана