Звезда све ближе Бенфики

Агенције
Звезда све ближе Бенфики

Нови Пазар - Фудбалери Црвене звезде наставили су доминацију у Суперлиги Србије побједом од 4:0 у Новом Пазару, што им је био 24. узастопни тријумф, којим су ушли у клупску историју.

Прије меча крај Јошанице момци Миодрага Божовића дијелили су прво мјесто на клупској вјечној листи узастопних побједа са генерацијом коју је предводио Славољуб Муслин, али су сада сами на врху. "Црвено-бијели" су од почетка меча показали ко је газда на терену и питање побједника ријешили у првих 45 минута. Александар Луковић, Уго Вијеира, који је погодио и на деветом узастопном мечу и дефанзивац домаћих Јасмин Тртовац донијели су Звезди вођство од 3:0, да би у наставку коначан резултат поставио Дамијан Ле Талек. Звезда послије овог тријумфа поново има 32 бода предности у односу на Партизан, што је највећа разлика у историји ривалства "вјечитих".

Како је шампионска трка практично ријешена, Звезда ће до краја првенства имати мотив да настави са побједама због апсолутног рекорда по броју узастопних побједа у свијету фудбала.

- Поздравио бих нови рекорд и честитао клубу, играчима и навијачима, мислим да ће се овако нешто тешко поновити - рекао је Божовић.

Број екипа које имају бољи учинак од Београђана мањи је послије сваког кола, а још су остали Селтик и Динамо из Тиране који имају по тријумф више, загребачки Динамо (26 побједа) и рекордер Бенфика, која је славила на 29 узастопних мечева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана