Звезда обранила титулу

B92
Звезда обранила титулу

Фудбалери Црвене звезде по 29. пут у својој историји освојили су титулу првака Србије.

У сусрету петог кола плеј-офа Суперлиге пред својим навијачима црвено-бијели су савладали Младост из Лучана са 1:0 и тако два кола прије краја завршили сав посао.

Практично, изабраници тренера Владана Милојевића су одбранили титулу, може се рећи апсолутно заслужено јер су од почетка до краја трке били убједљиви, а на путу до новог трофеја изгубили су само једну утакмицу, од Чукаричког на Бановом брду.

Био је ово осим узастопни тријумф Црвене звезде против Младости. Можда важнији од неких наредних ако се има у виду значај сусрета.

Против Младости можда нису блистали, имали су доста проблема, нису искористили пенал, а посљедња 22 минута играли суи са играчем мање због искључења Марка Гобељића, међутим, ни то их није омело да стигну до велике побједе и славља.

У првом полувремену није било голова, али игртачи Младости су били ти који су били бољи и који су имали повољније прилике.

Иако је Црвена звезда имала теренску иницијативу, утисак је да су изабраници Владана Милојевића били без праве идеје у завршној трећини, тако да осим неколико покушаја из гужве и шутевима са дистанце, нису створили нешто озбиљније пред голом Росића.

Прву праву прилику гости су имали у 22. минуту када је Бојовић одлично проиграо Петра Бојића који је шутирао са пет метара, а Борјан сјајно ногом одбранио и спријечио гол.

Дванаест минута касније у једном нападу, двије прилике за Лучанце. Опет су Радивојевић и Бојић били актери и просто је нејасно како ниосу успјели да савладају голмана Црвене звезде.

У наставку, много узбуђења, нарочито по истеку 60. минута.

Прво је у 62. минуту Милан Родић послије центаршута Марина одлично шутирао главом али је Драган Росић одлично зауставио његов ударац.

Само четири минута касније, послије корнера са лијеве стране, судија Драган Чоловић је показао на бијелу тачку. У борби за лопту били су Павков и Шатара, судија је ту видео прекршај играча Младости и досудио је најстрожу казну, али је Росић прочитао Ел Фардуа Бена. Лопту која је ишла у лијеви доњи угао, успио је да заустави и тако је пропала велика прилика за шампионе да поведу.

Није се практично ни стишало узбуђење послије промашеног пенала када је Црвена звезда била у новој акцији. Послије шута Родића, лопта се одбила, Гобељић је био у дуелу за лопту, пао је, а судија Чоловић му због симулирања показао други жути картон и пут у свлачионицу.

Без обзира на играчки дефицит, Црвена звезда се није предала, напротив. Кренула је жестоко, и та иницијатива се исплатила у 82. минуту.

Послије одличне акције, Јованчић је са десне стране одлично уочио усамљеног Милана Павкова који је са десетак метара био неумољив. Постигао је гол за велико славље и побједу. Био је то његов 12. лигашки погодак у сезони.

(б92)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана