Звезда коначно дочекала мушему

Глас Српске
Звезда коначно дочекала мушему

Београд - Чекању је коначно дошао крај. Након 26 година, на центру стадиона “Рајко Митић”, пред навијачима Црвене звезде појавиће се мушема Лиге шампиона и означити повратак “црвено-бијелих” у најелитније европско такмичење.

Први противник изабраницима Владана Милојевића биће екипа Наполија (вечерас 21 час) пред пуним трибинама навијача којима је црвено-бијела боја у срцу. Јасно је да су Наполитанци фаворити, исто као што ће то бити и екипе ПСЖ-а и Ливерпула у наредним утакмицама, али Звезди нико не може одузети наду и вјеру да може да направи добар резултат. Посљедњи меч у елити “црвено-бијели” играли су у гостима као актуелни првак Европе, и то 15. априла 1992. године против Андерлехта (2:3). Иако се налази у заиста јакој групи, тренер Владан Милојевић изјавио је да његов тим респектује сваког ривала, али да се не плаши никога.

- Коначно смо дошли до тренутка који смо чекали толико дуго и сви једва чекамо утакмицу. Звезда је велики клуб и мислим да је ова генерација направила велики успех. Оно што смо интимно хтели у свлачионици било је да пробамо да је вратимо на путеве старе славе и онде где заслужује величином и историјом да буде. Урадићемо све што је до нас да не станемо на овоме - рекао је Милојевић.

Тешко је рећи од кога пријети већа опасност када је Наполи у питању. Снажна офанзивна линија тима у стању је да угрози гол било које екипе на свијету. Хозе Каљехон, Дрис Мертенс, Лоренцо Инсиње и Аркадијуш Милик, уз увијек офанзивног капитена Марека Хамшика, способни су да казне и најмање грешке посљедње линије црвено-бијелог тима. Биће потребна максимална концентрација свих 90 минута за позитиван резултат, а тога је свјестан и сам Милојевић.

- Тешка утакмица, нема шта да се прича, мотивисани смо. Желимо да играмо с таквим величинама, имам поверење у момке и играче. Што се тиче притиска, не бих рекао сваког викенда, али има га сваког дана у овом послу. Потиснуо сам било какав притисак, размишљам на другачији начин - поручио је Милојевић.

Један од играча који је имао прилику да игра против Наполија је Ненад Крстичић. Можда и кључни Звездин фудбалер, рекао је да су саиграчи и он мотивисани и да не желе да стану у групној фази Лиге шампиона.

- Добро знам каква је Наполи екипа. Биће тешко, али ћемо се припремити и ући у утакмицу као против сваког тима. Даћемо максимум да остваримо повољан резултат. Сањамо и маштамо да можемо да наставимо наступ у Европи. У сваку утакмицу до сада улазили смо тактички перфектно и верујем да ће тако бити и сада. Када сам играо против Наполија најтеже ми је било чувати Хамшика, који се много креће и брзо мијења ритам - рекао је Крстичић.

Бивши играч Сампдорије рекао је да је свјестан какву ће подршку актуелни шампион Србије вечерас имати, поручивши да су навијачи увијек били Звездин 12. играч.

- За нас је мотив што смо пробудили велику емоцију и што се боримо да остваримо што боље резултате. Била је помама због карата, али у свлачионици смо причали да нам то неће сметати, само да се више боримо на терену - изјавио је Крстичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана