Здравко Мамић осуђен на шест и по година, Зоран на 4 године и 11 мјесеци

N1
Здравко Мамић осуђен на шест и по година, Зоран на 4 године и 11 мјесеци

Осијек - На Жупанијском суду у Осијеку Здравко Мамић и његов клан су осуђени да су из градског клуба Динамо извукли 116 милиона куна путем трансфера хрватских репрезентативаца Луке Модрића и Дејана Ловрена, те оштетили државни буџет за 12,2 милиона куна необрачунатог пореза.

Уз Мамића су за крађу из Динама осуђени његов брат Зоран, директор Хрватског ногометног савеза и бивши директор Динама Дамир Врбановић те порезник Милан Пернар.

Одлука:

Пернар - годину дана затвора за 1. тачку, 2 годиме и 6 мјесеци за тачку 2.

Здравко Мамић тачка 2 - 3 године затвота, тачка 4 - 4 године

Зоран Мамић тачка 1 - затвор осам мјесеци, точка 2 - 2 године

Укупно затвора:

Милан Пернар 4 године и 2 мјесеца

Здравко Мамић - 6 година и шест мјесеци

Зоран Мамић - 4године и 11 мјесеци

Дамир Врбановић - 3 године

Судија је навео да ни Лука Модрић није имао право на 50 одсто трансфера те да је Модрић приликом трансфера у Тотенхем потписао да нема никаквих потраживања према Динаму, а касније је неосновано добио новац накнадним анексом уговора. Динамо је тешко оштећен, а Модрић је био дужан новац предати Здравку Мамићу или би се сматрало да се одрекао тог новца.

Судија је рекао да је Ловрену неосновано исплаћено 50 одсто обештећења од трансфера у Лион! Судац каже да је Ловрен накнадно потписао анекс уговора којим има право на новац од Динама. Касније је новац с Ловреновог рачуна прослиједио на рачун Зорана Мамића који је са свог рачуна дио новца задржао себи, а дио уплатио на рачун Динама. Оштетили су Динамо за 35 милиона куна и себи прибавили знатну финансијску корист.

Мамић ће изјаву након пресуде дати у Међугорју. Мамић је најавио да данас неће доћи на Суд, дан прије изрицања пресуде напустио је државу. Вијести о пресуди дочекаће у Херцеговини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана