Владимир Кузмановић за Глас Српске: Давидовац кључни човјек финала

Глас Српске
Владимир Кузмановић за Глас Српске: Давидовац кључни човјек финала

Београд - Борба за шампионску титулу АБА лиге и пласман у Евролигу почиње у понедјељак од 19 часова када Црвена звезда дочекује Будућност у првом мечу финалне серије која се игра на три побједе.

Београђани бране титулу, док је Будућност први пут у финалу регионалног такмичења. Чини се да Звезда није била на већим искушењима још од оне чувене полуфиналне серије са Партизаном од прије три године и да су Подгоричани са Александром Џикићем достојан изазивач жељан искорака и повратка у Евролигу коју су играли почетком овог вијека. Владимир Кузмановић је играо за обје екипе и идеалан је анализу и најаву овог финала.

- Звездина предност је дужа клупа и предност домаћег терена. Последње информације говоре да ће Немања Дангубић бити спреман, а не знам колико Перо Антић може да допринесе. Мислим да Џикић шансу види у првом мечу, уколико ту Будућност направи посао имаће добре шансе у овој серији. Није искључено да гледамо свих пет мечева - рекао је Кузмановић за "Глас Српске".

Џикић углавном игра са три бека, дао је слободу својим спољним играчима па је Будућност оба пута ове сезоне добила Звезду. Кузмановић сматра да ће екипа Подгорица морати више да се прилагођава.

- Нагласак бих ставио на Дејана Давидовца, мислим да би могао бити кључни човек ове серије. Може да брани све спољне позиције, а чини ми се да Будућност нема одговор на његову висину. Звезда мора да пронађе унутрашњу игру и одржи континуитет. Тренер Душан Алимпијевић улетео је у велике утакмице, ове сезоне прикупио је искуство и сигурно да спрема тактичке замисли којима би искористио предности своје екипе. "Црвено-бели" требало би да убију лепршавост ривала, одговарала би им тврђа серија на мали број поена са деструкцијом у оквиру кошаркашке игре. Видећемо како ће то изгледати, зависиће доста од судијског критеријума. Утакмице против Морнара обиловале су великим бројем фаула, то не желимо да гледамо. Благу предност дајем Звезди - закључио је Кузмановић.

Крај у Евролиги

Црвена звезда завршила је такмичење у Евролиги са 11 побједа и 19 пораза. Посљедњи је дошао у Москви гдје је ЦСКА славио са 92:81. Била је ово добра евролигашка сезона за Звезду, са 11 побједа премашена су очекивања јавности и није било реално да се понови прошлогодишњи учинак послије великог одлива играча и промјене на клупи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана