Вања Маринковић за “Глас Српске”: Ренфро донио стабилност тиму

Милан Зубовић
Вања Маринковић за “Глас Српске”: Ренфро донио стабилност тиму

Одиграли смо озбиљну мушку утакмицу, пре свега у одбрани и зауставили Монако, којем нисмо дали да нас уведе у свој ритам, као што су то учинили у Београду прошле седмице. Ухватили смо јако битне лопте у нападу и погодили неке шутеве када је то било најпотребније. Кључ победе је у томе што им нисмо дали да наметну свој ритам док смо ми успели да нађемо наш ритам, изјавио је кошаркаш Партизана Вања Маринковић у интервјуу за “Глас Српске”.

Побједом у Кнежевини Монако против истоименог противника (71:68), Партизан је остао у игри за четвртфинале Еврокупа, док је међу истакнутијим играчима побједничког тима био управо Маринковић. Ове сезоне један је носилаца игре “црно-бијелих” и чини се да је свој таленат преточио у квалитет, па самим тим добија више слободе у игри.

ГЛАС: Шта се промијенило у односу на прошли меч који сте изгубили на домаћем терену?

МАРИНКОВИЋ: Одиграли смо озбиљну, мушку, утакмицу, пре свега у одбрани и зауставили Монако, којем нисмо дали да нас уведе у свој ритам, као што су то учинили у Београду. Ухватили смо јако битне лопте у нападу и погодили неке шутеве када је то било најпотребније. Кључ победе је у томе што им нисмо дали да неметну свој ритам, док смо ми успели да нађемо наш.

ГЛАС: Имали сте прилику да их добијете са већом разликом него они вас, па да имате бољи међусобни скор. Жалите ли за тим?

МАРИНКОВИЋ: Наравно да остаје жал за победом већом од четири разлике, али се тријумфу не гледа у зубе. Вероватно ће многи коментарисати да смо могли боље, али не схватају да смо отишли без Раде Загорца и да смо само три дана раније играли продужетке против Задра и имали један тренинг пред Монако, па је ова победа зато слађа.

ГЛАС: Како се екипа привикава на нове играче који стижу током сезоне и колико значи долазак плеја Алекса Ренфроа?

МАРИНКОВИЋ: Последњих година променило се доста играча, остали смо Новица Величковић и ја, а пошто смо дуго у клубу није нам потребно привикавање на нове чланове и постало нам је нормално, а то је оно што овај посао доноси. Ренфро је одиграо одлично, што је било и очекивано. Искусан је играч, мада противници не верују у његов шут, за разлику од нас који много верујемо у њега. Шут му није прва опција, али је сјајан кошаркаш који одлично разиграва саиграче, док је сјајан момак и ван терена. Његово присуство нам доста значи, јер зна са лоптом и донео је стабилност у организацији напада поред Алексеја Николића и Маркуса Пејџа.

ГЛАС: Тренер Андреа Тринкијери стигао је почетком новембра. Када погледате са ове временске дистанце шта је то ново што је он донио?

МАРИНКОВИЋ: Он је стручњак који много зна и донео је енергију у тим којем је проширио кошаркашке видике. Од њега и помоћних тренера имамо одличну прилику да учимо, али је он донео енергију и нову кошаркашку димензију.

ГЛАС: Доста сте се стабилизовали у АБА лиги, а у прилог томе иду и четири везане побједе. Ваш коментар?

МАРИНКОВИЋ: Све смо бољи и константнији док су четири победе врхунска ствар и сада нас чека сусрет са Мегом, који је кључна утакмица у борби за четврто место које држимо и сигуран пласман у плеј-оф.

ГЛАС: Колико сте задовољни својим партијама ове сезоне?

МАРИНКОВИЋ: Генерално сам задовољан, мада увек има простора за напредак. Драго ми је што сам ухватио континуитет и што сам стигао до овог нивоа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана