Тренер Владо Јагодић отворено о одласку из Јавора: Нисам дао да ми се мијешају у посао

Синиша Котараш
Тренер Владо Јагодић отворено о одласку из Јавора: Нисам дао да ми се мијешају у посао

Бањалука - Трофејни бањалучки стручњак, Владо Јагодић, преузео је тренирање Јавора из Ивањице у моменту када је овај клуб, након десет одиграних кола Суперлиге Србије, имао свега четири освојена бода и само четири постигнута поготка.

Током зимске паузе Јагодиће је формирао нови тим који је на прољеће био пети по броју освојених бодова, одмах иза Црвене звезде, Партизана, Спартака и Земуна, али је дебакл у Бачкој Паланци, од домаће Бачке (0:4), само два кола прије краја, био кобан за њега и услиједио је растанак. Сам Јагодић није желио да се оглашава све док се тамошње првенство не заврши, а сада је отворено рекао зашто је, на изненађење јавности у Србији, али и овдашњих љубитеља фудбала, отишао са клупе Јавора.

- Из поштовања према предсједнику клуба Драгану Лазовићу, нисам желио да се оглашавам на ту тему све док се није завршило првенство у Србији. Ни данас ми није јасно и можда никада и нећу сазнати, зашто смо ту утакмицу у Бачкој Паланци одиграли тако катастрофално - рекао је Јагодић.

Потом је и појаснио на шта је мислио када је рекао да је једноставно морао да напусти клупу Јавора.

- Знате како је, тренер може и мора да трпи до одређене границе, али преко неких ствари не смије да пређе! Једноставно, у питању је било неслагање са потпредсједником клуба, иначе предсједниковим сином, који је покушао да елиминише спортског директора, те да у финишу првенства, када се грчевито боримо за опстанак, форсира неке своје играче, па је чак ишао дотле да он бира тактику играња. Ја то, као озбиљан тренер, нисам могао да прихватим и ми смо се на један људски и коректан начин разишли - каже Јагодић.

Ипак, како сам каже, остаје жал јер није успио да до краја заврши један пројекат који је имао шансу за успјех.

- Да ли би Јавор остао у Суперлиги да сам остао на клупи или не, не знам, мада тврдим да би! На крају, десило се то што се десило и услиједио је крај. Жао ми је, формирали смо на зиму добру екипу, подигли ниво игре, побољшали ефикасност, погодили са појачањима а онда нисам добио прилику да до краја урадим зацртани посао - рекао је Јагодић.

И поред разлаза са тимом из Ивањице, истиче како му је боравак и рад у Суперлиги донио нова искуства.

- Играти такмичарске утакмице против Звезде, Партизана, Чукаричког, Војводине... је нешто што у БиХ нисам имао прилику. Ти мечеви су нешто посебно, а ових седам мјесеци ми је отворило неке нове видике, упознао сам Суперлигу и видио да се и са тим тренерима и тим играчима могу равноправно носити. На крају, постићи три поготка Чукаричком, Војводини у Новом Саду, Младости, Борцу... су велики резултати за један клуб какав је Јавор. Излазим из свега много “богатији”, са искуством које ће ми, вјерујем, много значити у будућности - закључио је Јагодић.

Бразил и Белгија

Ускоро почиње Свјетско првенство у Русији, а Јагодић је прокоментарисао шансе Србије, те открио на чијој су страни његове симпатије.

- Интересује ме да ли ће Србија направити искорак у односу на нека претходна велика такмичења на којима је доста лоше пролазила и показати да ли су били у праву са неким својим претходним одлукама. Што се тиче борбе за титулу, увијек се ту врти неколико репрезентација али су мени некако најдражи Бразил и Белгија. Мада, никако се не смију заборавити Њемачка и Аргентина, као ни европски првак, Португалија - рекао је Јагодић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана